Stockholm Handen Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Çanakkale Zaferi 101. Yılında' programında, Bedirhan Gökçe şiir dinletisi ve Çanakkale türküleri ile sahne alırken, 'Handen Cami Genç Tiyatro Grubu, 1915' de tiyatro gösterimi ile izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. 

Programa Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Mehmet Karaca, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçilik Basın Müşaviri Arif Gülen, THY Avustralya Genel Müdürü Bilal Tezcan, İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Başkanı Özer Eken, Handen Camisi Dernek Başkanı Ramazan Eken ve vatandaşlar katıldı.

 Handen Cami Diyanet Kadın Görevlisi Emine Çetin'in sunuculuk yaptığı programın açılışı İstiklal Marşı ile yapıldı. Handen Cami Diyanet Görevlisi Bayram Dağdelen'in okuduğu Kuran tilavetinden sonra,  Bedirhan Gökçe sahne aldı.

Beş yüze yakın izleyicinin takip ettiği programda Bedirhan Gökçe, ilk defa İsveç'te bir programa katıldığını ve İsveç'te kendi milli tarihi ile dertlenmiş insanları görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Gökçe programda, Çanakkale Zaferi'nin unutulmaz anlarını, Kınalı Ali Hikayesi, Çanakkale Savaşı sırasında yaşanan destanlardan Kınalı Ali Destanı'nı anlattı.

Mehmet Akif Ersoy hakkında ''Vefa'' adlı bir albüm hazırladığını ve albümün önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacağını belirten Gökçe, Ersoy'un hayatından kesitler sundu, İstiklal Marşı yazılırken nasıl bir duygu içerisinde olduğunu anlattı.

Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Mehmet Karaca, uzun uçak yolculuğuyla Stockholm'e gelerek 101 yıl sonra Canakkale'deki manevi havayı yaşattığı için Gökçe ile programı hazırlayan Handen Cami Derneği Başkanı Ramazan Eken ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Handen Cami Dernek Başkanı Ramazan Eken de 'Yurt dışında ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz' dedi.

İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan'da programda yaptığı kısa konuşmada önümüzdeki günlerde İslam Federasyonunun yapacağı programların seyirciye aktardı. Programın ikinci bölümünde ise, Handen Cami Derneği çocuk korosu bir birinden güzel ilahiler okuyarak, seyirciye dugulu dakikalar yaşattı. 

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi