Handen bölgesindeki etkinliğe, Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Mehmet Karaca, Avustralya THY Müdürü Bilal Tezcan, İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Başkanı Özer Eken, İsveç Milli Görüş Teşkilatı Başkanı Yavuz Selim Çelik ve vatandaşlar katıldı.

Programın sunuculuğunu Büşra Göker ve Ayşe Akan yaptı. 

Türkiye’den kıraat üzerine Kur’an-ı Kerim okuyabilen hafız Süleyman Özer'in  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını Handen İslam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Tuncer yaptı. TUNCER,  misafirlere 'hoş geldin'' dedikten sonra Peygamberimizin hayatı hakkında kesitler sundu.

Tuncer'in kısa konuşmasından sonra sahneye davet edilen İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan'da programın gerçekleşmesinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Akan, İslam Federasyonu'nun önümüzdeki günlerde yapacağı çalışmalar ve programlar hakkında bilgi verdi.

Akan'ın konuşmasından sonra sahneye davet edilen Stockholm Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Fatih Mehmet Karaca, peygamber efendimizin isminin Kuranı Kerim'in 500'e yakın ayetinde geçtiğini belirtilirken, peygamberimizin isminin geçtiği ayetlerden bir kaç örnek vererek açıklamasını yaptı. 

 Daha sonra sahneye gelen Süleyman Özer, anlattığı menkıbe ve okuduğu kasidelerle unutulmaz anlar yaşattı. Programda çocuklardan oluşan ''Uçam Halı'' grubu ve Handen Çocuk İlahi Korosu tarafından çeşitli ilahiler okundu.

200 geçkin davetlinin katıldığı program sonrası katılımcılara çeşitli hediyeler verildi. 
Editör: İsveç Gündemi