Programa Fittja Ulu Cami Kültür Derneği Başkanı İsmail Okur, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Başkanı Özer Eken, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Handen Cami Görevlisi Bayram Dağdelen'in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan konferans, Hasan Hüseyin Tokmak'ın İlahi dinletisi ile devam etti.

Programın sunuculuğunu Fittja Ulu Cami Görevlisi Cihat Kullay yaptı.

Katılımın yoğun olduğu programda Karataş: “İsveç'te olmaktan dolayı çok mutlu olduk. Umuyorum ki sizlerde mutlu olmuşsunuzdur. Bu programı düzenleyen Fittja Ulu Cami Kadınlar Derneği ve ekibine çok teşekkür ediyor, hepinize katılımlarınız için saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Hz Peygamberin her alanda olduğu gibi aile hayatı alanında da insanlara rehber olduğunu söyleyen Karataş; eşler arası ilişkilerde en önemli reçetenin sevgi, saygı, merhamet duygusu ve güvenilirlik olduğunu ifade etti

Konuşmasında ayet ve hadislerden örnekler vererek aile hayatı ilgili nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Mustafa Karataş, yaşam şartları daha iyi olduğu halde evlerde günden güne yalnızlaşma, suskunlaşma, öteleşme ve iletişimsizliğin ortaya çıktığını vurguladı.

Program sonrası, Fittja Ulu Cami Kültür Derneği Başkanı İsmail Okur, Prof. Dr. Mustafa Karataş ve İlahi Sanatçısı Hasan Hüseyin Tokmak'a birer hediye taktim etti.

Vatandaşlar program sonrası Fittja Ulu Cami Kadınlar Derneği tarafından hazırlanan kermese katıldı.






Editör: İsveç Gündemi