İsveç'in başkenti Stockholm'daki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamasına 10 binden fazla kişi katıldı.

  

Türkiye'nin Stockholm  Büyükelçisi Ömer Kaya Türkmen'in yaptığı konuşmada, "Atatürk, geleceğin çocukların elinde olduğu bilinciyle bu güzel etkinliği bizlere armağan etti. Türk milletinin 95 yıl önce kazandığı egemenliğin bayramını kutluyoruz" ifadelerini kullandı.  

Türkmen, "Egemenlik demişken, Türkiye'deki 7 Haziran genel seçimleri için 31 Mayıs'taİsveç'te de oy kullanılacak. Burada kalabalığı hazır bulmuşken, bütün vatandaşlarımızı oy vermeye davet ediyorum" dedi. İsveç-Türk Gençlik Federasyonu tarafından ünlü Kralın Bahçesi Parkı'nda düzenlenen kutlamaya gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkmen, emeği geçenlere teşekkür etti. 

AK Parti'nin Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu da ilk kez yurt dışında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladığını belirtti. Stockholm'deki kutlamada karşılaştığı kalabalık ve müthiş coşkudan çok etkilendiğini kaydeden Türkmenoğlu, 23 Nisan'ınTürkiye'de de aynı coşkuyla, festival havasında kutlanması gerektiğini söyledi. 

İsveç Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada kutlamaya çocuklarıyla katıldığını belirtti. Kaplan, Stockholm'de yaşayan farklı ülkelerden binlerce kişinin 23 Nisan kutlamasında bir araya geldiğine işaret ederek "Türk Milletinin23 Nisan bayramını şimdiden kutluyorum" dedi.

İsveçli müzisyenlerin de aralarında bulunduğu grupların davul zurna eşliğinde konser verdiği kutlamada miniklerden oluşan halk oyunları ekipleri performanslarıyla büyük alkış aldı.


 Türk yemeklerinin satıldığı stantlar büyük ilgi görürken Fenerebahçe, Galatasaray veBeşiktaş gibi futbol takımlarının stantları da katılanların dikkatini çekti.





Atila ALTUNTAŞ / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi