İsveç'in başkenti Stockholm'de  düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinci yarı finalde San Marino'yu 'I didn't know' şarkısıyla temsil eden Türk asıllı Serhat Hacıpaşalıoğlu, finale kalan 10 ülke sanatçısı arasında yer alamadı.
Azerbaycan’ı "Miracle" parçası ile temsil eden Semra Rahimli'de finale kalırken, Bosna Hersek'i "Ljubav''parçası ile temsil eden Ana Rucner, Dalal Midhat-Talakić ve Deen dörtlüsü de finale kalma başarısını gösteremedi.

Bu yıl 61'inci kez düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasının birinci yarı finali İsveç'in başkenti Stockholm'de  yapıldı. Cumartesi günü yapılacak büyük finale kalan 10 ülke belirlendi.

Stockholm Globen Arena' gerçekleştirilen birinci yarı final, 2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsveç temsilcisi Mans Zelmerlöw'un  "Heroes" isimli şarkısını seslendirmesiyle açıldı.

''Avrupa'daki göçmen krizi'' temalı yarışmanın sunuculuğunu Mans Zelmerlöw ve  Petra Mede üstlendi.

Yarı finalde, 18 ülke temsilcileri şarkılarını seslendirdikten sonra oylama yapıldı. Oylamaya göre,'' Azerbeycan, Rusya, Hollanda, Macaristan, Hırvatistan, Avusturya, Ermenistan, Çek Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve Malta ' kaldı.  San Marino, Bosna Hersek, Moldova, Finlandiya, Yunanistan, Estonya, İrlanda ve Karadağ Cumhuriyeti 'de elenen ülkeler oldu.

2016 Eurovision Şarkı Yarışması'nın ikinci yarı finali 12 Mayıs'ta, büyük finali ise 14 Mayıs'ta yapılacak. 
Editör: İsveç Gündemi