İsveç'in başkenti Stockholm'de bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Uluslararası Komedi Film Festivali" başladı.



Festivalin başlamasından dolayı tarihi Skandia Tiyatrosu'nda, etkinlik kapsamında gösterilecek filmlerin bazı oyuncuları ve diğer davetlilerin katılımıyla kokteyl verildi.
Açılış töreninde konuşan festival organizatörü Nisti Sterk, 22 Ekim'de sona erecek organizasyonda 6 ülkeden 6 komedi filminin izletileceğini bildirdi. Sterk, bu filmlerden birinin, Şener Şen ve Erdal Özyağcılar'ın başrollerini paylaştığı, festivalin son gününde izleyiciyle buluşacak "Züğürt Ağa" olduğunu ifade etti.


Festivalin açılışında davetliler arasında sinema ve tiyatro sanatçısı Erdal Özyağcılar, eşi Güzin Özyağcılar, merhum Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal ve kızı Ezo Sunal da yer aldı.


- Türkçe şarkı sürprizi


Törende bir gösteri hazırlayan İsveçli ünlü komedyen Anna Blomberg, sahnede İbrahim Tatlıses'in "Tamam Aşkım" şarkısını Türkçe seslendirerek Erdal Özyağcılar'a sürpriz yaptı. Daha sonra alkışlar eşliğinde sahneye çıkan Özyağcılar, Blomberg'e teşekkürlerini sundu ve katılımcıları selamladı. Programın sahne müziğini İsveç'te yaşayan sanatçılar Bora Serbülent ve Okan Çakmak yaptı.


- Festivalde Züğürt Ağa filmide gösterilecek


Uluslararası Komedi Film Festivali tarafından Türkiye'den kendisinin ve eşi Güzin Özyağcılar'ın davet edildiğini dile getiren Özyağcılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1985 yılında çevrilen ve başrolün de Şener Şen'le oynadığı''Züğürt Ağa '' filminin de festivalin dördüncü günü Türkiye'yi temsilen seyirci ile buluşacağını söyledi.


Açılışta kendisine yapılan sürprizde değerlendiren Özyağcılar şu ifadelere yer verdi:


''Aslında içeride yapılan sürpriz benim buraya gelmem. Uluslararası Komedi Film Festivali organizatörü Nisti Sterk'le tanıştık, sanat adına baya güzel işler yapmış yetenekli dünya tatlısı bir bayan. Aslında en büyük sürprizi ben kendi kendime yapmışım. Senelerce sinema ve tiyatroda yaptıklarımla buraya gelmem benim için büyük sürpriz. Sahnede yapılan sürprizde güzel bir şakaydı. Hoşnuttu çokta memnun oldum''


Festivalin dördüncü günü 22 Ekim 2017 Pazar günü “Züğürt Ağa” filmi öncesi Erdal Özyağcılar ile 40 dakikalık söyleşi yapılacak. Bu söyleşiyi ve filmi takip etmek isteyenler filmin bileti alttaki linkten alabilir.

Editör: İsveç Gündemi