Yönetmen Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği, ödüle doymayan “Kelebekler” filmi, 59. Selanik Film Festivali’nin Balkan Survey bölümünde gösterildi ve festivalden Seyirci Ödülü ile ayrıldı. Karaçelik aynı zamanda, ilk üç filmiyle Selanik Film Festivali’ne kabul edilen tek yönetmen olarak festival tarihine geçti. Daha önce ilk iki filmi “Gişe Memuru” ve “Sarmaşık” ile yarışma bölümüne seçilen başarılı yönetmen; bu bölümde ise iki filmiyle yarışan iki isimden biri olmuştu.

Güçlü mizahının yanı sıra hikâyesi, oyunculukları ve müzikleriyle de dikkat çeken “Kelebekler”; 30 Kasım 2018 Cuma günü ise İsveç ve Norveç’te vizyona girmeye hazırlanıyor.

Tolga Tekin, Tuğçe Altuğ ve Bartu Küçükçağlayan’ın, 30 yıl ayrı kaldıktan sonra acayipliklerle dolu köylerinde bir araya gelen üç kardeşi canlandırdığı “Kelebekler”, Sundance Film Festivali 2018’de tarihi bir başarıya imza atarak, Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan ilk ve tek yerli yapım oldu. Avrupa prömiyerini 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yapan, mart ayında Türkiye’de vizyona girerek gişede büyük başarı elde eden film, seyircilerin yoğun ilgisi üzerine yaz aylarında bir kez daha gösterime girdi.

“Kelebekler” ayrıca, 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü (Tolga Tekin); 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin) ve En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini kazandı. 13. Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’ne layık görülen “Kelebekler”, Slovakya’da gerçekleşen Art Film Fest 2018’den de Jüri Özel Ödülü ile döndü. Film, 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nden ise En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve İzleyici Ödülü olmak üzere üç ödülle ayrıldı.

Editör: İsveç Gündemi