Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan hafta kapsamında Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabının tanıtımı için Büyükelçi Çorman'ın ev sahipliğinde Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği konutunda program düzenlendi.

Oslo'daki birçok ülkenin büyükelçisi başta olmak üzere yabancı misyon şefleri ve Norveç'in önemli kurumlarının yetkililerinin katıldığı etkinlikte konuklara Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabında yer alan İstanbul Menüsü ve gül şerbeti ikram edildi.

Türk mutfağından lezzetler sunulan konuklar kitaba da ilgi gösterdi. Ayrıca Emine Erdoğan'ın haftanın açılışı münasebetiyle yayınladığı mesajı içeren videonun gösterimi yapıldı.

Büyükelçi Çorman, konuşmasında, ilk defa bu yıl 2127 Mayıs'ta uluslararası düzeyde geleneksel Türk mutfağının tanıtıldığını hatırlattı. Böyle bir sosyal etkinlikte konukları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekleyen Çorman, "Türk yemeklerini tüm özgün nitelikleriyle sergilemeyi hedefledik. Kültürel kimliğimizin belirleyici unsurlarından biri olan eşsiz Türk mutfağının örneklerini sizlerle paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

İsveç'te 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı İsveç'te 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Editör: İsveç Gündemi