Norveç’teki Türk derneklerinin çatı kuruluşu olan Norveç Türk Dernekleri Federasyonu (NTDF) öncülüğünde başlatılan ve T.C. Oslo Büyükelçiliği'nin de desteklediği kampanya neticesinde, Türkiye’deki Biz Bize Yeteriz bağış hesabına Nisan ayında toplam 190.000 Norveç kronu aktarıldı. 

Konu hakkında açıklama yapan NTDF Başkanı Hatice Lük ise şunları kaydetti:

- NTDF olarak hem Türkiye’deki kampanyaya dikkat çekmek hem de Norveç’ten de bağışta bulunmak isteyen insanlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla böyle bir çalışma başlattık. Beklediğimiz gibi insanlarımız sağolsunlar yine desteklerini esirgemediler. Nisan ayında 190.000 kronluk bir havale yaptık, mübarek Ramazan ayı boyunca da bağışlar devam etti ve şu ana kadar Norveç’teki yardım hesabımızda yaklaşık 70.000 Norveç kronu daha birikti. Bu parayı da yakın zamanda havale yoluyla göndereceğiz.

Bağışların çoğu kısmen dernek lokallerinde kısmen de Norveç’te yaygın olarak kullanılan ve para havalelerini kolaylaştıran telefon bankacalığı uygulaması Vipps aracılığı ile yapıldı. İnsanlarımıza bize gösterdikleri güven ve teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Kampanyamız da NTDF olarak yürüttüğümüz diğer çalışmalarız da devam ediyor.

NTDF Yönetim Kurulu Üyesi Ali R. Karagöz de NTDF olarak daha önce de Türkiye’deki depremzedelere yönelik ve farklı konularda insani bağış kampanyası yürüttüklerini ekleyerek, Norveçli Türklerin yardım kampanyalarına daima yoğun ilgi gösterdiklerini, NTDF olarak tüm hayırseverlere ve emeği geçen derneklere bir kez daha teşekkür ettiklerini vurguladı. 

Editör: İsveç Gündemi