Sven Carlsson ve Jonas Leijonhufvud’un Spotify Untold kitabından esinlenen dizinin altı bölümden oluşması planlanıyor. Dizinin hikayesi her ikisi de İsveç Dagens Industri’de iş muhabiri olan, genç teknoloji girişimcisi Daniel Ek ve dünya çapında ücretsiz ve yasal akışlı müzik sunarak müzik endüstrisini sarsan ortakları etrafında dönüyor.

Spotify’ın zorlu yolculuğunun hikayesini anlatan dizide plak şirketlerini ikna etme çabaları, Steve Jobs’un Spotify’ın ABD lansmanındaki kişisel savaşı ve Taylor Swift, Bob Dylan gibi hassas sanatçılarla yaşanan süreç de anlatılacak.

Netflix'in İsveç yapımı dizisinde bir Türk oyuncu! Dizi Spotify'ın hikayesini anlatacak! 1

Dizinin oyuncu kadrosunda, Daniel Ek rolündeki başrol oyuncusu Edvin Endre’nin yanı sıra Türk oyuncu Gizem Erdoğan da var. Erdoğan dizide Petra Hansson rolünü canlandıracak. Adı henüz açıklanmayan dizinin 2022’de yayınlanması planlanıyor.

Netflix'in İsveç yapımı dizisinde bir Türk oyuncu! Dizi Spotify'ın hikayesini anlatacak! 2

1987 İsveç doğumlu olan Gizem Erdoğan, ülkenin yıldızı parlayan genç oyuncularınan biri. Gizem Erdoğan, daha önce Avrupalı genç kızların IŞİD’e katılma hikayesini anlatan ve Netflix’te yayınlanan Khalifat adlı dizide Pervin isimli bir Türk kızını canlandırmıştı. Erdoğan yine bir başka Netflix dizisi olan Love & Anarchy’de de rol almıştı.

Gizem Erdoğan özellikle Khalifat dizisindeki performansıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Erdoğan dizide, İsveç’te doğup büyümüş daha sonra büyük hayallerle IŞİD’e katılmak üzere Suriye’ye kaçmış Pervin isimli genç bir Türk kızını canlandırmıştı.

Editör: İsveç Gündemi