Genellikle Amerikan aile filmlerinde rastladığımız ağaç evler, özellikle 90’lı yıllarda çocuk olan birçok bireyin ulaşmak istedikleri hayallerden biriydi. Kocaman bir bahçede, ağaçların tepesinde, doğayla iç içe eğlenceli bir hayatı kim istemez? Elbette ki betonla kaplı büyük şehirlerde yaşayan çocuklar için bu hayal imkansız görülüyordu. Fakat tabii ki de içimizde şanslı olanlar da vardı. Bizlerin filmlerden, şanslı olanların ise arka bahçelerinden hatırladığı ağaç evler, genellikle basit ve otantik bir yapıya sahiptir.

Yaklaşık altı yıl önce tasarlanan ve arasında yer alan Mirrorcube, İsveç’in büyüleyici güzelliğini lüks olanaklar eşliğinde sahiplerine sunmaya devam ediyor. Ancak Oslo Opera Evi başta olmak üzere daha birçok ödüllü yapıya imza atan Norveç merkezli Snøhetta firmasının tasarlamış olduğu 7th Room adındaki bu ağaç oteli, Mirrorcube gibi bir başyapıtı gölgesinde bırakacak gibi görünüyor. Yine İsveç’in göz alıcı güzellikleri içerisine konumlandırılan bu etkileyici ev, çocukluğunda bu deneyime ulaşamamış doğa tutkunlarına ultra lüks tatil imkanı sunuyor.

Şimdi dilerseniz nefes kesen manzarası ve lüks olanaklarıyla İsveç’in yeni ağaç oteline birlikte bir göz atalım.

10 Metre Yükseklikte Kuzey Işıklarının Büyüsünü Yaşayın

10 Metre Yükseklikte Kuzey Işıklarının Büyüsünü Yaşayın
İsveç’in karla kaplı doğal güzellikleri içerisindeki çam ağaçları üzerindekonumlandırılan 7th Room ağaç evi, zeminden 10 metre yükseklikte hem arazinin hem de kuzey ışıklarının büyüleyici görünümünü gözler önüne seriyor. 150 metrekarelik bir yaşam alanına sahip olan bu gösterişli ağaç ev, Laponyaağaçlarından meydana getirilmiş konforlu oturma odasıyla, Lule Nehri’nin manzarasını izlemenize olanak sağlıyor. Geniş pencereleri ve etkileyici terasıyla da doğa ile iç içe bir yaşam deneyimi sunan 7th Room, etkileyici bir ağaç oteli olarak yeni sakinlerini bekliyor.

7th Room Ağaç Otelinin Tasarımı

7th Room Ağaç Otelinin Tasarımı
Toplamda 12 sütun tarafından desteklenen bu ağaç ev, oldukça hafif bir yapı gibi görünüyor. Bu destek sistemi, kabinin eklenmiş olduğu ağaçların yüklerini azaltıyor. Ayrıca tabanını oluşturan alüminyum plaka ile gökyüzüne uzanan ağaçların yansımasını ileten 7th Room, kamuflajlı yapısıyla doğada görünmez hale geliyor. Bu özelliklerin yanı sıra dış cephesini kaplayan çam döşemeleriylegeleneksel İskandinav tasarımını çağrıştırıyor. İki katlı iç mekanında ise parlak huş ağacından yapılan kontrplak duvarları ve kül rengi ahşap zemin parkeleribarındırıyor.  

Ağaç Otelin Ev Konforu Sunan İç Mekanı

Ağaç Otelin Ev Konforu Sunan İç Mekanı
En az 5 kişinin rahatlıkla konaklayabileceği 7th Room ağaç evi, bünyesinde barındırmış olduğu iki yatak odası, salonu ve banyosuyla ev konforunda bir tatil deneyimi sunuyor. Konuklar merdiven yardımıyla eve ulaşırken, küçük bir yük asansörü de misafirlerin valizlerini taşıyor. İsveç’in göz alıcı doğasında huzur dolu bir tatil deneyimi sunan 7th Room gibi toplamda 24 ağaç evin inşa edilmesi planlanıyor.

Aslında Treehotel adındaki bir tesisin 7. kabini olan 7th Room, huzur dolu tatilin İsveç’teki değişilmez adreslerinden bir tanesi olacak gibi görünüyor. Etkileyici bir yapıya sahip olan 7th Room, iç mekan dekorasyonuyla evinizi aratmayacak. Peki, etkileyici bir doğa içerisine konumlandırılan 7the Room adındaki bu ağaç ev ile huzur dolu bir tatile ne dersiniz?

Editör: İsveç Gündemi