İrfan Sohbetleri kapsamında Malmö'de organize edilen programa Başbakanlık eski başdanımanlarından Mustafa Şen, UETD Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Enes Seydanlıoğlu, UETD İsveç Bölge Gençlik Kolları başkanı Enes Kan ve yönetimi, UETD Malmö şube başkanı Mesut Erkan, Malmö Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Nejla Hamam, başta olmak üzere, STK temsilcileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

İrfan sohbetleri programı kapsamında Malmö'de programa konuşmacı olarak iştirak eden Başbakanlık eski Başdanışmanlarından Mustafa Şen Anadolu İrfanı'nın önemine dikkat çekerek önemli bilgiler verdi. 

Türküler, ilim irfan içeren birer hazine olduğunu olduğunun altını çizen Şen, Aadolu irfanının hemen hemen hepsinin Ayet ve Hadislere dayandığını belirtti. Şen; "su verildiğinde su gibi aziz ol deriz, hiç bir eğitim görmemiş bir çoban ile çift diplomalı birisi bile aynı ifadeleri kullanabilirler. Yine çocuklar masumane olarak annelerine "Allah nerde diye sorduklarında; "ne yerde ne gökte nerede narsan oradadır" cevabı kelam ilmini bilmeyen bu annenin bu cevabı, "Allah yerlerin ve göklerin sahibidir" ayetine dayanmaktadır. Ahmet Yesevi ki; Ser çeşmedir, en kurak gönülleri bile yeşerten bu ser çeşme ve onun yolundan giden Hacı Bektaşı Veli, Mevlana, Yunus Emre Anadolu'nun manen fethini gönülleri fethederek sağlamışlardır" dedi.

"İçlerinde bir damla Anadolu irfanı yok"
Mustafa Şen, Avrupa'da yükselen yabancı ve Türk düşmanlığına da dikkat çekerek; "bunların içinde bir damla Anadolu irfanı bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

Alçak gönüllü olmanın faziletlerinden de bahseden Şen, İlim, İrfan, Hikmet ilişkileri hakkında bilgiler verdi. Şen ayrıca kendi çalıp seslendirdiği türkülerle, içinde gizli olan irfan dolu manaları dinleyicilere anlattı.

Programın ruhuna uygun bir konuşma gerçekleştiren UETD Bölgesi Gençlik Kolları Başkanı Enes Kan, program kapsamında bölge gençlik şubesi yönetimi ve bölge insanları ile bir araya gelme imkanı bulan gençler İrfan Sohbetleri'nin önemine dikkat çekerek Anadolu irfanını Avrupa'da gerçekleştirmenin huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

UETD İsveç bölgesi gençlik kolları başkanı Enes Kan, İrfan Sohbetleri programı kapsamında yaptığı konuşmada şunları belirtti; 

"Bölge yönetim gençlik kollarımız adına yönetimdeki arkadaşlarımla şube gençlik kollarımızın düzenlemiş olduğu bu güzel programa katılmak, desteğimizi göstermek ve burada ki dava dostlarımızla gönül bağımızı kuvvetlendirmek adına Stockholm'den geldik, beraberimizde bölge gençlik kolları yönetiminden arkadaşlarımızın, İsveç bölge başkanımız sayın Özer Eken beyin ve bölge yönetim kurulundan büyüklerimizin selamlarını getirdik. Bizlere ev sahipliği yaptıkları için çok değerli Malmö şubemize teşekkür ediyorum. Merkez yönetim kurul üyesi Enes Seydanlıoğlu bey de genel merkezimiz adına Almanya'dan katılarak bizleri onure etmiştir. Kendilerine bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Kan konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençler için zaman zaman dile getirdiği önemli sözlerine de yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Biz Gençleri Yedek kulübesinde değil, ilk onbirde görmek istiyoruz” sözlerini dile getiren Enes Kan, "Biz gençler sadece lokalleri doldurmak için dolgu malzemesi olmayacağız. Biz gençler gelecek nesillerin geleceği olduğunu göstermemiz lazım. Bizler artık siyasette sahne arkasındaki malzemeciler  değil, bizler sahada koşan Genç Milletvekilleri olacağız" dedi. 

Kan sözlerine şöyle devam etti; 
"UETD büyük bir ailedir, 16 bölgesi ve yaklaşık 290 şubesiyle, bir çok Avrupa ülkesinde varlığını göstererek vatandaşlarımızı temsil etmede büyük sorumluluklar üstlenmiştir. Vatandaşlarımız için her yerde hazır ve nazır olmamız son derece memnuniyet vericidir, bu günde burada Malmö gençlik kollarımızın nezdinde Malmö şubemizin etkinliğini görmek ve burada çok değerli dava dostlarımız ve gönül dostlarımız ile bir arada olmak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir" dedi.
Editör: İsveç Gündemi