Doğanın en büyüleyici gösterilerinden biri olan Kuzey Işıkları'na ( Aurora Borealis'e) şahit olmaya hazır mısınız? İsveç devlet televizyonu SVT, uzmanların verdiği bilgi çerçevesinde bu Cuma ve Cumartesi günü Kuzey Işıkları'nın Norveç ve İsveç'in bazı bölgelerinden gözlemleneceğini belirtti.
Uzmanlar Kuzey Işıkları'nın İsveç'in Gotland, Göteborg'un batı kesimi Arvidsjaur, Norrland ve Jukkasjärvi'den görülebileceğini ifade etti.
Kuzey Işıkları, Aurora Borealis, dünyanın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu gökyüzünde ortaya çıkan doğal ışımalardır. Genellikle geceleri gözlemlenen bu ışımalar, ağırlıklı olarak kutuplarda meydana geldiği ve kutuplara yakın alanlardan gözlemlendiği için Kutup Aurorası veya Kutup Işıkları olarak da anılır. Kuzey Işıkları'nın görünme olasılığı, kuzey manyetik kutbuna yaklaştıkça artmaktadır. Manyetik kutbun yakınlarında oluşan auroralar, uzaktan kuzey ufkunu yeşilimsi bir parlaklıkla, bazen de soluk bir kırmızıyla aydınlatırlar. Bu doğa fenomenini Kasım-Şubat ayları içinde, Kuzey Kutbu'na yakın noktalarda, gökyüzünün net göründüğü iyi havalarda takip etmek gerekir.
Editör: İsveç Gündemi