İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan 25 yaşındaki Andreas Folke, Müslüman oldu.

Stockholm Camisi'nde, Cuma namazı sonrası yapılan ihtida merasimi ile kelimeişehadet getirerek Müslüman olan Andreas Folke'ye seccade ve Kuranı Kerim hediye edildi. İhtida merasiminde anne ve babasının yalnız bırakmadığı Müslüman genci, cuma namazında bulunan cemaat de sarılarak tebrik etti.

Folke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'den etkilenerek Müslüman olmaya karar verdiğini belirterek, ''Müslüman arkadaşlarımdan dolayı İslam dinini inceledim. Daha sonra Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladım. Kur'an'da benim düşüncelerime ters gelen hiçbir konu yok. Gerçeklerin bu yüce kitapta olduğunu gördüm ve Müslüman oldum.'' diye konuştu.

Müslüman olma kararını ailesinin saygıyla karşıladığını kaydeden Folke, ''Babam ve annemden çok destek gördüm. Her ikisi de bizzat camiye gelip benim Müslüman olma merasimimi izleyerek tercihime destek oldular. Onlara bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan da Müslüman olan genci kutlayarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Editör: İsveç Gündemi