Skellefteå'da enfeksiyon riski nedeniyle neredeyse yedi aydır çocuklarını okula göndermeye çekindikleri için, dijital öğretim almayı seçen ebeveynler para cezası ile karşı karşıya olduklarını belirtti.

Skellefteå'daki okul yönetimi, müfredatı takip etmeyen evde eğitimin zorunlu eğitim ile aynı olmadığını ve uzaktan eğitimin yetersiz kalması nedeniyle çocukların mutlaka okula gitmesi gerektiğine inanıyor. Yapılan açıklmaya göre, çocuklar 2 Kasım'a kadar okula dönmezse, velilerin para cezası ödemesi gerekecek.

İsveç salgıın başından bu yana bazı okulları açık tutarken, çocuklarını okullara göndermek isteyen aileler aldıkları karar konusunda tartışmalara neden olmuştu. Okulların yeniden açılmasıyla birlikte gündeme gelip ancak ceza uygulama konusu aktif olarak uygulanmamıştı. Skellefteå yönetimi mevzuatı kaynak göstererek, 2 Kasım'a kadar okulda olması gereken çocukların evde tutulması halinde ebeveynlere ceza keseceğini net olarak belirtirken, ne kadar bir ceza uygulanacağı konusunda bilgi verilmedi.

Editör: İsveç Gündemi