Konya'da eğitim veren Osmangazi İlkokulu 'Ben de Varım' isimli Erasmus+ projesi kapsamında ilk hareketliliğini 12-18 Aralık 2021 tarihinde İsveç'in başkenti Stockholm şehrinde gerçekleştirdi.

Osmangazi İlkokulu Müdürü Ömer Müslim Durmuş, "Okulumuz Selçuklu Osman Gazi İlkokulu'nun yürütücüsü olduğu "Ben de Varım" isimli Erasmus+ projesi kapsamında ilk hareketliliğini 12-18 Aralık 2021 tarihinde İsveç'in başkenti Stockholm şehrinde gerçekleştirdi.

Proje kapsamında okulumuzdan 6 öğretmenimiz Stokholmde düzenlenen "Tip for Teachers: Teaching Refugues and Migrants in my Classroom" (Öğretmenler için ipuçları, sınıfımdaki göçmen ve mültecilerin öğretimi) konulu kursa katılmışlardır.

Kurs kapsamında öğretmenlerimiz mülteci göçmen ve sığınmacı öğrencilerin eğitim ve uyum süreçlerinde karşılaştıkları problemler ile çözüm yolları ve dezavantajlı gruplar yanında göçmen mülteci ve sığınmacı öğrencilere yardımcı olma yöntemleri, pratik öğretim yöntemleri, öğrencilerin okula ve çevreye entegrasyonu, eğitimde yeni yaklaşımlar gibi alanlarda eğitim almışlardır" dedi.

Okul Müdürü Ömer Müslim Durmuş, "Bu kurs sonucunda öğretmenlerimiz özel eğitimin temel problemlerini anlama sınıfında karşılaştığı problemlerle ilgili çözüm üretme, göçmen, mülteci ve sığınmacı öğrencilerle ilgili bireysel plan hazırlama, yeni pratik stratejiler geliştirme farklı ülkelerde uygulanan iyi uygulama örneklerini öğrenme, kriz durumunda müdahale teknikleri, materyal kullanımı, okuma yazma ve dört işlem beceri basamakları ile sınıfta bulunan diğer öğrencilerle kaynaştırma konularında uygulamalı eğitim alarak kursu tamamlamışlardır.

Kursa katılan öğretmenlerimiz kursta edindikleri deneyimlerini öncelikle kendi sınıfında sonrasında sırasıyla okulunda ilçesinde ve ilimiz düzeyinde yaygınlaştırma çalışmaları yapacaklarını proje kapsamında 2. hareketliliğinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yapılacağını belirterek projenin okulumuza, ilçemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

b.jpg

Editör: İsveç Gündemi