Aytış Film Stüdyosu tarafından dün 6 Şubat tarihinde yapılan açıklamaya göre, Askar Nurakun Uulu'nun yönettiği "Kinoman" filmi, 19-24 Mart tarihleri arasında İsveç'te düzenlenecek olan Malmö Çocuklarla Gençlik Film Festivali'nin (Çocuklar ve Gençler için Uluslararası Film Festivali) yarışma programına dahil edildi.
Film festivali, çocuk izleyicisini sinema dünyasına ve toplumdaki etkisine tanıtmakta, genç izleyicilere farklı bir kültür öğrenmeleri, ufuklarını genişletmeleri ve hoşgörüyü geliştirmelerine yardımcı olmaktadır. Programda tercih, daha önce gösterilmemiş olan ve İsveç'te geniş bir gösteri için görünmeyen filmlere veriliyor. Film forumu çerçevesinde, çocuklar ve gençler için filmleri tanıtmak için öğretmenler, film yapımcıları ve kültür figürleri için seminerler ve paneller düzenleniyor. Festival, çeşitli türlerin tam uzunluğunda ve kısa filmlerine ev sahipliği yapıyor.

Askar Nurakun Uulu'nun yönettiği Kırgız filmi Kinoman, ilk öğrenci filmi. Film, bir filmi izah etme girişiminde başarısız olan küçük bir izleyicinin hikayesini anlatıyor. Çocuk, kendisine girmesine izin verilmediği tanıdık filmin seslerinden memnun. Ancak sevgisi ve tesadüfleri sayesinde, hâlâ istediğini başarabiliyor. Festivalde film, "Sinema sevgisinden bahsetmeden samimi bir hikaye için" Onur Sertifikası ödülüne layık görüldü.

Film, Aytış Film Stüdyosu ve Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nin ortak bir prodüksiyonudur. Film, 18-20 Aralık 2017 tarihleri arasında Bişkek'te düzenlenen BDT ülkelerinin Genç Sinema Forumu'nda Grand Prix’i kazanmıştı.

Kaynak:Kabar

QHA
Editör: İsveç Gündemi