Sanat ve iş dünyasının tanınmış isimlerinin katıldığı açılış gösteriminde festivalin açılış konuşmalarını İsveç Kültür Ataşesi Suzi Erşahin ve İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış yaptı. Konuşmaların ardından, İsveçli yazar Jonas Jonasson’un "100 Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam" adlı çok satan kitabından uyarlanan "Hundraaringen" isimli film gösterimi gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları ve film gösterimi ile başlayan festival açılış kokteyli ile devam etti.

İsveç Başkonsolosluğu ilk kez İzmir’de gerçekleştireceği FilmFika ile 25 Ekim’e kadar Çağdaş İsveç Sineması’ndan özel bir seçkiyi sinemaseverle buluşturmaya devam edecek. Çağdaş İsveç Sineması’ndan uzun metraj, kısa metraj ve belgesellerden oluşan bir seçkinin sunulacağı İsveç Film Günleri "FilmFika"da, çocuklar da unutulmayacak. 24 Ekim Cumartesi günü kısa metrajlı çocuk filmleri sinemaya meraklı küçükler ile buluşturulacak.


Tüm gösterimlerin ücretsiz olacağı etkinliğe başarılı İsveçli yönetmen Karin Ekberg de katılıyor. Ekberg, 25 Ekim’de filminin özel gösterimi sonrasında sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak. Ekberg ayrıca İzmir sinema dünyasından katılımcılarla atölye çalışmaları da gerçekleştirecek.


Festivaldeki yapımlar, Mimarlık Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, K2 Güncel Sanat Merkezi ve Aya Vukla Kültür Merkezi’nde gösterilecek.



Hürriyet
Editör: İsveç Gündemi