Türkiye’de yazılan ve bir kısmı İngilizceye çevrilen 35 makale konusu İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen bir toplantıda gazetecilerin dikkatine sunuldu.

Proje sonunda hazırlanacak olan ve en az 60 makaleyi kapsayacak kitap, 30’u Türkiye, 30’u da İsveçli gazeteciler tarafından kaleme alınacak.

Makalelerin Türkiye ayağının tamamlandığını belirten Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı ve Proje Yasal Temsilcisi Bekir Bayram, Stockholm’de yaptığı açıklamada, “Şu anda üstlendiğimiz makaleleri Giresun Gazeteciler Derneği olarak tamamlamış bulunuyoruz. Şimdi İsveçli ortağımız ‘Reportrar Utan Granser’le makaleleri tek tek gözden geçireceğiz. Bizim yazdıklarımızla onların yazdıklarının bir karşılaştırmasını yapacağız. Proje sonucunda medya adına uluslararası boyutta bir kaynak eser kazandıracağız. Yavaş yavaş projemizin sonuna yaklaşıyoruz. Her şey güzel gidiyoruz. Temennimiz bu projeyi anlımızın akıyla tamamlamak. Bunu başaracağız diyorum” ifadelerini kullandı.

Reportrar Utan Granser adına konuşan projenin uluslararası medya uzmanı olan Urban Löfqvist de, Giresun Gazeteciler Derneği ile böyle bir proje yürütmekten son derce mutlu olduklarını ifade ederek, “Proje için makale çalışmalarımız devam ediyor. En geç Temmuz başında tüm makalelerimiz hazır olacak” dedi.

Stockholm’de yapılan toplantıları değerlendiren GGD Başkanı Bekir Bayram, “Ortağımızla yaptığımız toplantılar çok verimli geçti.  ‘Reportrar Utan Granser’ merkezinde gerçekleştirilen toplantılarda 3 gün boyunca projede bugüne kadar gelinen durum değerlendirildi. Eksikler gözden geçirildi. Yani sona yaklaşıyoruz. Çok heyecanlı bir şekilde projemizi yürütmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: İsveç Gündemi