7 dilde seslendirdiği şarkılarla dünyaya barış mesajları veren İsveçli Sanatçı Maher Zain, bunun geri dönüşlerini çok farklı çevrelerden aldığını belirterek “Ben Müslümanlara alternatif müzik üretiyorum. Gayrimüslimlerden, müziğimle İslam’ı ve Hz. Muhammed’i daha doğru anladıkları yönünde tepkiler alıyorum” dedi.
Şarkılarını 7 dilde seslendirip, dünyada büyük hayran kitlesine ulaşan Lübnan asıllı İsveçli Sanatçı Maher Zain 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda sahne almak üzere İstanbul'a geldi. Sinan Erdem Spor Salonu'nda davetliler ve hayranlarına şarkılarıyla unutulmaz anlar yaşatan ünlü sanatçı, Yeni Şafak'a özel açıklamalar yaptı. Gayrimüslimlerden müziği sayesinde İslam'ı ve Hz. Muhammed'i (S.A.V) daha doğru anlamaya başladıkları yönünde çok fazla geri bildirim aldığını ifade eden Zain, “Ben Müslümanlara alternatif müzik üretiyorum. Gayrimüslimlerden, müziğimle İslam'ı ve Hz. Muhammed'i daha doğru anladıkları yönünde tepkiler alıyorum. İslam'ı savunmak her Müslüman'ın görevidir. Ben bir sanatçı ve bir Müslüman olarak İslam'ı en güzel şekilde temsil etmek için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.

Acılarının hafiflemesini isterdim

Lübnan'daki iç savaştan kaçıp İsveç'e sığındıklarını belirten Zain, “Savaşın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Lübnan'da kalmış olsaydım hayatım çok farklı olurdu. Çoğu Müslüman ülkelerde savaşlar oluyor. Ben müziğimin çözüm sağladığını iddia edemem ama o acı ve savaşın içinde yaşayan insanların acılarını hafifletmesini umuyorum” dedi. Zain, “Müslümanların Starı”, “İslami Camianın Pop İkonu” gibi yakıştırmalar için “Benim asıl odaklandığım şey, insanlara müzik aracılığıyla anlamlı ve olumlu mesajlar ulaştırmak. Müziğimle birilerinin hayatına dokunup, onlara yardımcı olabilmek diğer bütün şeylerden daha önemli” ifadelerini kullandı.

Risaliyehaber.com
Editör: İsveç Gündemi