Emekli bankacı Ayhan Gökçeli (60) dünyanın dört bir yanından getirdiği antika eserleri Esnaf Sarayı’ndaki dükkanında meraklıların beğenisine sunuyor.  Bankadan emekli olduktan sonra antika eserlere merak salan Ayhan Gökçeli’nin dükkanında saatten vazoya, yüzyıllık fotoğraf makinelerinden plağa kadar herkesin zevkine uygun eserleri bulmak mümkün.  Gökçeli, hurdacılardan ve pazarlardan topladığı antika eserlerle işe başladığını ifade ederek, “Uzun yıllar antika eşyalara ilgim vardı. Bankadan emekli olduktan sonra bu işe yoğunlaştım. Pazardan ve hurdacılardan topladığım eserleri dükkan açarak meraklıların beğenisine sundum. Şuan dükkanda binlerce antika eser var” dedi.
YURTDIŞINA AÇILDI 
Yıl geçtikçe yurtdışına açıldığını aktaran Gökçeli, “Türkiye’de bazı eserleri bulmak çok zor. Yurtdışında özellikle Avrupa ülkelerine gidip bize uyacak ürünleri alıyorum.  Yurtdışında çok ilginç ve harika eserler var” diye konuştu.  İsveç’ten en son 1890 tarihli lületaşından yapılmış pipo getirdiğini ifade eden Gökçeli, “Eskişehir lületaşının anavatanı diyebiliriz. Ama yurtdışında da lületaşına yoğun bir ilgi var. Önceki gün lületaşından yapılmış pipo almak için İsveç’e gittim.  Koleksiyonuma 125 yıllık lületaşından yapılmış bir eser kazandırdım” dedi. Gökçeli pipoyu bin 500 liradan satışa çıkardığını ve alıcıları beklediğini aktardı.

HEPSİ ORJİNEL 
Dükkanında yüzyıllar önce kullanılan çok sayıda eserin olduğunu belirten Gökçeli, “1900’lü yıllara ait fotoğraf makineleri ve gramofonlar elimde mevcut. Hepsi orijinal ve çalışır vaziyette. Bunun dışında biblolar, pikaplar, eski paralar mevcut” dedi.
Haber: Gökhan Koçal
http://www.eskisehiryenigungazetesi.com.tr/kultur/isvecten-bulup-getirdi-h15333.html
Editör: İsveç Gündemi