İsveç'in başkenti Stockholm'de dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Komedi Film Festivali kapsamında ''Züğürt Ağa'' filmi gösterildi.

Tarihi Skandia Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen festivalde altı ülkeden altı uzun metrajlı film sinemaseverlerle buluştu.

Festivalin dördüncü gününde "Züğürt Ağa" filminin gösterimi yapıldı. Gösterime, festivalin özel davetlisi olarak İsveç'e gelen ve filmde "Kekeç Salman" karakterini canlandıran Erdal Özyağcılar ile eşi Güzin Özyağcılar, merhum Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal ve kızı Ezo Sunal da katıldı.

Gösterim öncesi, sanatçı Erdal Özyağcılar ve eşi Güzin Özyağcılar ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Figen Solmaz'ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide Erdal Özyağcılar, ilk defa komediyi Türkiye'de ekol haline getiren yapımcının Ertem Eğilmez olduğunu söyledi.
Özyağcılar, ''Ertem Eğilmez'in ekol haline getirdiği komedi okulunun ben yatılısı değil, gündüz öğrencisiydim. Komedi sadece gülmeyi içermiyor. Toplumun sorunlarını da kamuoyuna güler yüzle anlatıyor'' ifadelerini kullandı.

Güzin Özyağcılar da sanat hayatına 1970 yılında Dormen Tiyatrosu'nda başladığını belirterek ''İçinde dizinin de olduğu, sinemanın da olduğu, tiyatronun da olduğu birçok yapımda rol aldım. Ama daha çok kendimi tiyatroda rahat hissediyorum.'' dedi.

Nesli Çölgeçen'in yönettiği, Şener Şen, Erdal Özyağcılar, Nilgün Yağcı, Füsun Demirel, Atilla Yiğit, Bahri Selin, Can Kolukısa ve Ayla Arslancan gibi oyuncuların rol aldığı 1985 yapımı "Züğürt Ağa" Türk sinemasının unutulmaz filmleri arasında yer alıyor.
Editör: İsveç Gündemi