İsveç'te ilki  düzenlenen, ‘’Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’’ sınavı başkent Stockholm'ün Bedeng bölgesindeki, Bredeng okul salonun da yapıldı.
İsveç Takva Derneği tarafından İsveç'te ilki düzenlen Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları "Hadis" konulu olup yarışma kitabının ise Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar'ın "Riyazü's Salihîn'den 1001 Seçkin Hadis" kitabı olduğu açıklandı.

Stockholm'de kayıt yaptıran 75  yarışmacının katıldığı sınava Diyanet görevlileri Cihat Kullay ve Veysel Kılıç nezaretinde gerçekleştirilirdi.  Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Dayanışma Üyesi Rafet Candemir, yarışma öncesi katılımcıları sınav hakkında bilgilendirdi.

Yarışmanın sonucu 24 Nisan'da açıklanırken, derceye girenlere başta Ümre ödülleri olmak üzere bir çok farklı hediyeler taktim edilecek. 

Dünya genelinde en geniş katılımlı sivil bilgi yarışması İsveç dışında eş zamanlı olarak bir çok yerde yapıldı.
 
Ufka Yolculuk Kültür Yarışması 81 ilde, 803 ilçede ve KKTC’de sınıflarda, dünya genelinde ise internette eşzamanlı şekilde yapıldı.

360 bin kişi okuduğu hadis kitabını ne kadar anladığını test edildi.
231 cezaevindeki yaklaşık 10 bin mahkûm aynı anda ilim yolunda ter döktü.
Kaybedeni olmayan yarışmada dereceye girenler umreyle ödüllendirilecek…

 Yarışmaya özel kitap hazırlandı
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından düzenlenen ve Son Peygamber Platformu’nun proje ortağı olduğu yarışmaya 7’den 70’e Türkiye ve dünya genelinde yaklaşık 360 bin kişi başvurdu.

Katılımcılar “Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi” adlı eserden imtihan oldu..
 Yüzden fazla STK destekliyor
Türkiye'nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olma özelliğine sahip yarışma, 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun proje ortaklığı şeklinde katkılarıyla ödüllü olarak gerçekleştirildi.

Ödüller arasında 16 umre seyahati, 28 tablet bilgisayar ve toplamda 15 bin TL para ödülü olmakla birlikte il ve ilçe organizatörleri de katılımcılara ayrıca ödül takdim edecek.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi