Hollywood Uluslararası Bağımsız Belgesel Ödülleri festival töreninde ”En İyi Çıkış Yapan Yabancı Uzun Metraj Belgesel '' Sosyolog Emrah Sönmez'in yönetmenliğini yaptığı   ”I Can Be ALion” (Bir Aslan Olabilirim) belgeseli kazandı. 
 Kaliforniya Eyaleti’nin Los Angeles kentinde gerçekleşen ödül töreninde  ”En İyi Çıkış Yapan Yabancı Uzun Metraj Belgesel '' ödülünü alan Emrah Sönmez çok mutlu olduğunu söyledi.

Ödül kazanan belgeselin hikayesini anlatan Sönmez sözlerine şöyle devam etti.:

''Tiyatro sanatçısı Mazlum Kiper’in, kitap arkası yazısını okuduğumda, 40 yıl önce Kenan Gündoğdu’yla birlikte Stockholm’ün bir kenar mahallesi olan Fittja bölgesinde çocuk tiyatrosu faaliyeti başlattıklarını ve 70 çocuk arasından Fikret Çeşmeli’nin profesyonel olarak sahneye çıktığını öğrendiğimde konuya merak sarıp belgesel yapmaya karar verdim. Göç sürecinde, modern yaşamın ve gelenekselliğin çakışmasını anlatan belgesel, İsveç, Türkiye, İtalya ve Yunanistan’daki festivallerde büyük ilgi gördü.''

Ödül alan filmin konusu hakkında da bilgi veren Sönmez, ''Film, çocukların yabancı bir ülkeye gelişini, başka bir kültürde tutunmalarını, ailelerin geleneksel bağlarını korumaya çalışmasını ve tiyatroyla nasıl çakışabileceği konusunu gündeme getiriyor. İsveç’te bugün göç ve göçmenlik konusu güncel iken entegrasyon sorunsalını ele alan bu film 40 sene önceki sorunun nasıl aşılabileceğine bir örnek gösteriyor'' dedi. 

Editör: İsveç Gündemi