İsveç Kraliyet Ailesi mensupları ve Karolinska Enstitüsü 'Onur' ödülü sahibi Doktor Sophie Ekman Wretlind'inda kurucular arasında bulunduğu dernekte ABD ve Rusya'nın da olduğu 40 ülkenin Büyükelçi eşleri yer alıyor.

AA muhabirine açıklamada bulunan Figen Yunt, İsveç'te Türkiye'nin diğer önemli ülkelerle işbirliğini geliştirmek için Büyükelçilik eşlerinin yer aldığı bir dernek kurduklarını belirtti.

Derneklerine Karolinska Enstitüsü 'Onur' ödülü sahibi Doktor Sophie Ekman Wretlind'inda üye olduğunu hatırlatan Yunt, ''Sophie Ekman'ında üyesi olduğu 'Stockholm Büyükelçi Eşleri Derneği'ni 2 gün önce kurduk. Daha önce böyle bir dernek yoktu. Kralın akrabaları bir kaç kontesin de içinde olduğu bu dernekte önümüzdeki seneler çok güzel programlar yapacağız inşallah'' dedi.

Yunt, ''Doktor Sophie Ekman Wretlind, Kral tarafından diplomatik görevler üzerine atanmış bir akademisyen. Geçen sene Karolinska Enstitüsü 'Onur' ödülüne layık görüldü. Ödüle aday olduğu zaman hakkında bir belgesel çekildi. O belgeseli bizim Büyükelçilik rezidansımız da çekmek istedi. Biz de kabul ettik ve bu belgeselde bir konuşma yaptım. Ödülü aldığında bu belgesel salonda gösterildi'' dedi.

Deneğin logosunu ABD'de yaşayan kızının çizdiğini aktaran Yunt, ''Bu derneği kurarken logosunu arkadaşlar bir türlü çizemedi. Benim kızım New York'ta Grey Ajansında üst düzey bir şekilde çok başarılı grafik tasarım uzmanı olarak çalışıyor. Ondan rica ettim beni kırmadı logomuzu da kızım çizdi. Bu logoda burada ilelebet kalacağı için gurur verici'' ifadelerini kullandı.

- İsveç'te başarılı 3 sene

İsveç'te başarılı bir 3 sene geçiren Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Hakkı Emre Yunt'un eşi Figen Yunt'a yaptıkları ile dikkat çekiyor.

Ses getiren çalışmalara imza atan Yunt çifti, İsveç'in önemli gazetelerinin yanı sıra, ünlü moda ve kültür dergilerinde sayfalarını süsledi.

Ülkede eşi gibi Türk toplumunun takdirini kazanan Figen Yunt, yaşadıkları rezidansın tarihini ve kültürünü kameralara anlattı. Rezidansta bulunan tarihi eşyaların ve tabloların tanıtımını yapan Yunt, diğer ülkelerin diplomatik misyonl eşleri ile birlikte yaptıkları çalışmaları ayrıntılarını dile getirdi.

Editör: İsveç Gündemi