Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan hafta kapsamında "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı için Büyükelçi Yunt ve eşi Figen Yunt ev sahipliğinde Lale restoranında program düzenlendi.
Stockholm'deki birçok ülkenin büyükelçisi başta olmak üzere yabancı misyon şefleri ve İsveç'in önemli kurumlarının yetkililerinin katıldığı etkinlikte konuklara Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabında yer alan İstanbul Menüsü ve gül şerbeti ikram edildi.
Türk mutfağından lezzetler sunulan konuklar kitaba da ilgi gösterdi.
Ayrıca Emine Erdoğan'ın haftanın açılışı münasebetiyle yayınladığı mesajı içeren videonun gösterimi yapıldı.
İsveç'te yaşayan Ukraynalı ebru sanatçısı İrena Jonsson da konuklara ebru sanatını anlattı.
Büyükelçi Yunt, konuşmasında, kültürel kimliğimizin belirleyici unsuru olan eşsiz Türk mutfağının tanıtımını yaptıklarını belirtti.
Türk mutfağının özelliklerinden bahseden Yunt, "Anadolu'nun köklü tarihinden beslenen ve şekillenen Türk mutfağı, sağlıklı özellikleri, derin yönü ve sürdürülebilir çeşitleri ile öne çıkıyor. Binlerce yıllık tarihin, Selçuklu ve Osmanlı saraylarının etkisinde kalan Türk yemeklerinin lezzetleri, günümüze kadar geniş bir kültürel birikimi taşımaktadır. Bir ürünün tüm unsurlarını israf etmeden kullanılan yemekler, ekolojik olarak sürdürülebilir bir lezzet geleneğini ortaya koyuyor." ifadesini kullandı.

İsveç'te mesleği bırakan öğretmen sayısı artıyor İsveç'te mesleği bırakan öğretmen sayısı artıyor

Editör: İsveç Gündemi