İsveç'te Türk Gençlik Federasyonu (TUF) tarafından, İsveç'in Başkenti Stockholm'e yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Sparreholm bölgesinde gerekleştirilen kamp sona erdi. 

Kampa, Stockholm dışında Göteborg, Jönköping ve Eskilstuna kentlerinden de gelen 21 kişi katıldı.

Kamp sonrası çalışmalarını değerlendiren İsveç'te Türk Gençlik Federasyonu (TUF) Başkanı Damla Göktan, geçen sene Göteborg taraflarında bir kamp düzenlediklerini belirterek, ''Gençlerden gelen istekler doğrultusunda  eğitici ve eğlenceli bir kamp programı hazırladık'' dedi.

Gençler arasında 5 değişik grup oluşturulduğunu söyleyen Göktan,  değişik alanlarda yarışmalar yapıldığını söyledi. . 

Gökten, ''Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğini de bu gruplar paylaşarak hazırladı. Kızlar ve erkekler her şeyi yardımlaşarak yaptılar. Normal hayatta çok fazla dile getirilmeyen konular işlendi ve bu konular gençlerimiz için faydalı oldu''ifadelerini kullandı.

Özellikle psikolojik hastalıklar ve değişik konularda Semanur Taşkın tarafından çeşitli konularda konferans verildiğini kaydeden Göktan, DJ Timur Sakka'nında orguyla gençlere canlı müzik konseri verdiğini belirtti. 

 Kamp bitiminde yapılan değerlendirmede herkes çok memnun kaldıklarını dile getirdiğini kaydeden Göktan, ''Hiç gruplaşma olmayan bir ortam da kampımız gerçekleşti. Gençler  çok hızlı bir şekilde kaynaştı. Şimdiden önümüzdeki yılın kampını iple çektiklerini söylediler. 
Daha önce etkinliklerimize katılmayan gençleri de 2019’da aramızda görmek istiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz'' değerlendirmesinde bulundu.

Editör: İsveç Gündemi