Bu yıl yaklaşık 1000 üniversite öğrencisinin başvurduğu Kraliyet Liderlik Kursu'nu bitiren 22 kişi arasında bulunan 24 yaşındaki Özdemirok, böyle bir ödül almasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Özdemirok, topluma faydalı sosyal ve kültürel faaliyetlerden dolayı Liderlik Kursu'nu tamamlayarak bitirme diplomasını İsveç Kralı Carl 16. Gustaf'ın elinden aldım. Buradaki toplumumuzu da iyi temsil ettiğim için sevinçliyim' 'dedi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de 1 haftalık resmi çalışmalarda bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden Ak Parti milletvekilleri İbrahim Yurdunuseven ve Osman Nuri Gülaçar, Özdemirok'u tebrik etti.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç teşkilatının programında Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Cengizhan Özdemirok'u tebrik etti. Gülaçar, ''Bizim için İsveç'te yaşayan vatandaşlarımız adına alınan bu ödül çok değerli, bu nedenle Cengiz kardeşime başarılarının devamını sunuyorum.''dedi

İsveçli Oliver'ın Türkçe sevgisi İsveçli Oliver'ın Türkçe sevgisi

Ak Parti Afyon Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ise, 1000 genç  arasından Cengizhan'ın 22 kişinin arasına girmesini önemsediklerini belirterek, ''Biz bunun için kendisini çok tebrik ediyoruz. Çok mutlu etti bizi, başarılarının devamını diliyorum, diğer genç kardeşlerimize de örnek olmasını istiyorum.''şeklinde konuştu.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) İsveç Başkanı Özer Eken'de Cengizhan'ı canı gönülden kutladıklarını ve bundan sonrada UID olarak kendisine destek vereceklerini söyledi. 

Editör: İsveç Gündemi