Terör örgütleri PKK ve PYD yandaşı bir grup, İsveç'in başkenti Stockholm'deki Botkyrka Türk Kültür Derneği'nin tabelasını kırdı ve camlarını taşladı.

Türkiye alehine slogan atan yaklaşık 200 kişilik bir grup, Fittja Mahallesi'ndeki Botkyrka Türk Kültür Derneği'ne saldırdı. Dernekte çalışan Sabri Sönmez'i darp eden terör örgütleri yandaşları, plastik tabelasını kırdıkları derneğin camlarını taşladı.

Botkyrka Türk Kültür Derneği' Başkanı İsmail Zengin AA muhabirine yaptıkları açıklamada, derneğimize gösteri yapan PKK ve PYD yandaşları tarafından bugün akşama doğru  saldırı gerçekleşti. 200 kişilik grup, bir arkadaşlarımıza fiziki müdahale de bulunurken, taşlarla derneğimizin penceresine ve plastik levhasına saldırdılar. Bura da İsveç polisini kınıyorum. Böyle bir gösteri varsa bize önceden haber vermeleri lazımdı. Saldırıyı önlemekte de çok pasif kaldılar. Buradan bütün vatandaşlarımızı ve dernek üyelerimizi sayduyuya çağırıyorum bu provokasyonlara gelmesinler'' dedi. 

Dernek çalışanlarından Muktalip Taşkın'da AA muhabirine saldırıyı şöyle anlattı: ''Ellerinde Öcalan posteri ve PKK bayraklarının bulunduğu 200 kişilik gösteri yapan bir  grup bizim derneğin bulunduğu lokale doru gelmeye başladı. Bizde bir kaç arkadaş, lokalin balkonunda oturuyorduk. Hemen içeri kaçıp kapıları kilitledik. Derneğimiz de çalışan Sabri Sönmez isimli arkadaş kaçamadı dışarıda kaldı. Sabri arkadaşımızı bir kaç tekme ve yumruk vurmuş'' dedi.

Komşu Kürt Derneği'nden geçmiş olsun ziyareti...

Türk derneğine yakının da bulunan Kürt vatandaşlara ait dernekten gelenler ise PKK ve PYD yandaşlarına engelleyerek Türk derneğine saldırmalarını önlemeye çalıştığı bildirildi. Olay sonrası, Fittja Anadolu Kürt Derneği'nden gelenler, Türk derneğine geçmiş olsun dileklerini ilettiği belirtildi.
Saldırı sonrası polis bölgede geniş çaplı önlem alırken, saldırı da bulunanlar hakkında inceleme başlattı.

Orhan Karan/Atila Altuntaş
Editör: İsveç Gündemi