İsveç Kilisesinin yayımladığı rapora göre, geçen sene ülkede doğan çocukların yüzde 42'sine vaftiz töreni yapıldığı belirtildi. 
Raporda, vaftiz yapılan çocuklarda rekor seviyede düşüş yaşandığı bildirilirken, düşüşün en büyük nedeni olarak doğan çocukların büyük çoğunluğunu göçmen kökenli ailelere ait olması gösterildi.

İsveç Kilisesi Araştırma Müdürü  Pernilla Jonsson, devlet radyosuna  (SR) yaptığı açıklamada, 2000 yılında İsveç'te doğan çocukların yüzde 73'nün vaftiz olduğunu kaydederken, 2017 yılında bu rakamın yüzde 43'e düştüğünü ifade etti. 

İsveç'in demografi nüfus yapısının değiştiğine işaret eden Jonsson, ''İsveç'in genç nüfus demografi yapısı değişiyor. İsveç'te doğan çocukların büyük çoğunluğu yurt dışında doğan ve İsveç'te göç etmiş ailelerin çocukları. Bu ailelerin de kiliselerle bağlantısı bulunmadığı için yeni doğan çocukların vaftiz edilmesinde rekor seviyede düşüş yaşanıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

- İsveç kilisesi 20 yılda bir milyon 800 bin üye kaybetti

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre ise, ülkede son 20 yılda bir milyon 700 bin kişi kilise üyeliğini sonlandırdı.

Televizyona açıklama yapan İsveç Kilise Konseyi Başkanı Börje Holgersson, üye sayısının son 20 yılda ciddi şekilde azalması nedeniyle ekonomik krizde olan İsveç Kilisesi'nin binlerce kilise binasını satışa çıkarttığını kaydetti. Holgerssona  İsveç Kilisesi 1990 yılında 7,8 milyon üyeye sahip iken bu rakamın 2017'de 6 milyon 100 bin üyeye gerilediğini belirtti. 
Editör: İsveç Gündemi