İsveç'in başkenti Stockholm'de Diyanet Vakfı tarafından  hac vazifesini yerine getirecek gurbetçilere seminer verildi. 
Handen Camii Diyanet görevlisi Bayram Dağdelen'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, Rinkeby Camii Din Görevlisi Veysel Kılıç'ın hacla ilgili bilgilendirmesiyle devam etti. 

Stockholm İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca ise,  Dinanet Vakfı Konferans Salonu'nda  düzenlenen seminere,  Gaziantep'te 50 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayarak başladı. 

Dinanet Vakfı Konferans Salonu'nun bu sene itibariyle yeni yapıldığını kaydeden Karaca, ''Bu salonda ilk puragramımızı iszlerle beraber yapıyoruz. İnşallah bu salon buradaki hizmetlerimize faydalı olacak. Buradaki insanlarımıza en güzel şekilde hizmet edecektir'' dedi. 

Haccın önemini anlatan Karaca, ''Hacımız yerine getirirken dünyevi meşgalelerden uzaklaşarak oraya giriş amacımızın bilincinde olarak kendimize sonrada mensup olduğumuz güzel ülkemize en güzel şekilde dua edeceğiz'' şeklinde tavsiyede bulundu.

Hac ibadetinin kolay bir ibadet olmadığını söyleyen Karaca, ''İnşallah hacca giderken hep birlikte niyetleneceğiz. 'Allah'ım hac yapmaya niyet ediyorum. Hac yapmak istiyorum. Onu bana kolaylaştır ve kabul eyle' şeklinde niyet edileceğiz'' dedi.

- Hacı adayları heyecanlı

Hacı adayları ise bu bilgilendirme toplantılarının çok faydalı olduğunu dile getirdi. Hacca gitmenin heyecanını yaşayan hacı adayları, "Bu heyecanı yenmek çok zor. Sıkıntılı ya da güzel hayatlar yaşadık. Ama oralara gidip geldikten sonra kendimize çeki düzen vermeyi öğreniyoruz. Şu anda bile heyecanlanıyoruz, ağlamak geliyor içimizden." diye ifade ettiler.

Atila Altuntaş/Orhan Karan
Editör: İsveç Gündemi