Erşahin, görevini Ekim ayında emekli olacak Helen Sigeland'ın yerine 16 Eylül 2019'da devralacak.

İyi derecede Türkçe'de konuşabilen Erşahin, beş buçuk yıl İsveç'in İstanbul Başkonsolosluğu'nda kültür müşavirliği yaptı.

Erşahin, İstanbul'da görev yaptığı sürede kültürel alan genelinde bağlantılar kurma, ortaklıklar bulma ve İsveç ile Türkiye arasındaki diyaloğu teşvik etme amaçlı yüzlerce projeye imza attı. Yetenekli çocukların sesini duyurmak amacıyla BM Çocuk Hakları Sözleşmesine dayanan Genç Sesler projesini hayata geçirdi. Yerel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürütülen projede sergiler, atölye çalışmaları, ikamet yerleri, çalışma gezileri ve çocuk edebiyatına kadar her şeyi içeren etkinliklerle ön plana çıktı.

'''ALMA-Astrid Lindgren Anma Ödülü''

İsveçli çocuk edebiyatı yazarın Astrid Lindgren'in 2002'de 94 yaşında vefat etmesinin ardından, İsveç Hükümeti tarafından yazar anısına verilen ödül, beş milyon İsveç Kronu ile dünyanın en büyük çocuk ve genç edebiyatı ödülü olmasının yanısıra, en büyük ikinci edebiyat ödülüdür. Ödül, kitapları 91 dile çevrilen ve 145 milyondan fazla satan Astrid Lindgren'in edebi yaklaşımına uygun olarak, yeni ve yetenekli öykücülere, yazarlara ve kitap resimleyenlere verilmektedir.

Editör: İsveç Gündemi