İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan, son bir senedir İsveç'te cami ve mescitlere onlarca saldırı olduğunu belirterek, hükümet yetkilileri ile yaptıkları toplantılar sonrası hükümetin cami ve mescitlerin güvenliğini artırmak için 20 bin avro yardım yapma kararı aldığını belirtti.

Akan, bu yardımı almak isteyen cami derneklerinin en az 10 yıllık kira kontratı olması gerektiğini belirterek, ibadethanelerdeki güvenlik kamerası ve kilit sistemlerini yenilemek için bir çok İslami derneğin kendilerine başvuruda bulunduklarını da söyledi.

İsveç Kralı Carl Gustav'ın, İsveç milli bayramı kutlamalarına Müslüman ülkeleri temsilen İsveç İslam Federasyonu'nu da davet ettiğini kaydeden Akan, 6 Haziran'daki kutlamaya katılacaklarını ifade etti.

İsveç İslam Federasyonu'nun 2015 yılı genel kurulunda sunduğu ekonomik bütçe onaylanırken üyeler çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

İsveç İslam Federasyonu'nun genel kurulunda, İsveç İslam Gençler Fedrasyonu başkanı Yasri Shamsudin Khan'de bir konuşma yaptı.
Atila ALTUNTAŞ; Orhan KARAN
 



Editör: İsveç Gündemi