İsveç'in güneyindeki Växjö kentinde bulunan  Araby camisinde  cuma günü  hoparlörle ezan okunması için polise başvuru yapıldı.

Polisten izinin çıkacağını umduğunu belirten cami imamı Ismail Abu Hela, ''Müslüman olarak  hoparlörle ezan okunması için polise başvurumuzu yaptık. Zira Växjö'de  kentimizi evimizde hissetmek istiyoruz. Biz Müslümanlar kütürümüzü saklayamayız. Kültürümüzle gurur duyuyoruz'' dedi

Ezan izninin İsveç'te entegrasyona da büyük katkı sağlayacağını kaydeden Ismail Abu Hela, bir burada misafir değiliz. Biz burada oturuyoruz'' ifadelerini kullandı.

Ezan iznini incelediklerini söyleyen  Växjö Emniyet Müdürlüğü'nden  Pia Ringius, ''Öncelikle bölgenin güvenliği araştırılıyor. Önceden böyle bir izin vermediğimiz için şuan başvuru incelemede. Stockholm'de böyle bir izin verilmiş. Bu da göz önünde tutuluyor''şeklinde konuştu.


İlk hoparlörden ezan 5 yıl önce okundu

İsveç'te ilk hoparlörden ezan, dört yıl önce Stockholm'ün Botkyrka ilçesindeki Fittja Mahallesi'nde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Fittja Ulu Camisi'nde okundu. Camide 2013 yılından beri sadece cuma günleri cuma namazından önce hoparlörle ezan okunuyor.

Öte yandan üç ay öncede İsveç'in Blekinge bölgesindeki Karlskrona kentinde Boşnaklara ait İslam Kültür Derneğinin minareli camisinde beş vakit hoparlörle ezan okunmasına izin çıkmıştı.Şimdilik  sözkonusu camide sadece cuma günleri  cuma namazından önce hoparlörle ezan okunuyor.
Editör: İsveç Gündemi