23 Nisan’da okuyucularıyla buluşacak olan Fiyu İsveç Özel Sayısı, TUF’un aynı gün düzenleyeceği Pinhani konserine gelen tüm çocuklara ücretsiz sunuluyor. Her bir sayfası hem İsveççe hem Türkçe içerikler barındıran dergide birbirinden farklı onlarca temada içerik bulunuyor. Projenin koordinatörlerinden TSAF Başkanı Mert Can Yılmaz, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Ekibimizden arkadaşlarımızın hazırladığı akademik çalışmalar kapsamında İsveç’te anadil eğitimi derslerinde ciddi eksikliklerin bulunduğunu tespit etmiştik. Eğitim müfredatlarındaki farklılıklar, verilen dil eğitiminin niteliğinin standartlaşmamış olması ve eğitmenler tarafından farklı pedagojik yaklaşımların izleniyor olması bu eksikliklerden bazılarıydı. Üzerinde durduğumuz ve eksikliği hissedilen bir diğer konu ise yeteri sayıda ikidilli eğitim materyalinin bulunmuyor olmasıydı. TUF, STUF, TSAF ve DO iş birliğiyle Fiyu’nun yetkin kadrosu tarafından hazırlanan İsveççe-Türkçe ikidilli çocuk dergisi bu alandaki eksikliği bir nebze olsun giderme amacıyla ortaya çıktı. Dergiyi anadili Türkçe olan çocuklara, dil eğitmenlerine, ilgili sivil toplum kuruluşlarına ve İsveç’in dört bir yanındaki kütüphanelere ulaştıracağımız oldukça heyecanlı bir dönem bizleri bekliyor.”

23 Nisan’da TUF’un etkinliğine gelen çocuklara ücretsiz sunulacak olan bu dergiye daha sonra erişmek için [email protected] adresine e-posta gönderebilirsiniz. TSAF, 100 SEK + posta masrafı ile derginin fiziksek kopyalarını tüm ilgili okuyuculara ulaştırma hedefinde.

Editör: İsveç Gündemi