İsveç'in Başkenti Stockholm'de Alparslan Türkeş'in vefatının 20. yıldönümü dolayısıyla Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Rinkeby Mahallesi'nde Folketshus salonunda düzenlenen mevlide çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın sunuculuğunu Büşra Göker ve Oğuzhan Kıran yaptı.

Diyanet görevlisi Veysel Kılıç'ın Kuran tilavetiyle başlayan program Alparslan Türkeş ve şehitlerimize bir dakikalık saygı duruşu ile devam etti. İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan İsveç Manas Kültür Ocağı Başkanı Yalçın Selek "Merhum liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş ve aziz şehitlerimiz anısına tertiplediğimiz mevlit programına iştirak eden tüm halkımıza ve gönüldaşlarımıza yönetim kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum" dedi.
Selek, ''Avrupa Türk Konfederasyonu ve İskandinavya Türk Federasyonu Başkanlığı'ndan aldığımız bu kutlu sancağı Allah'ın izniyle daha ileriye taşıyacağız. Yaşadığımız ülkeye kanunlar çerçevesinde temiz, bilgili imanlı örnek nesil yetiştirmeye vesile olmak en büyük hedeflerimizdir'' dedi.

İsveç Manas Kültür Ocağı'nın yeni kurulduğunu aktaran Başkan Selek, Yöenetim Kurulu Üyeleri'nin; Kenan Kınalı, Sinan Atak, Kerime Ülkü Şener, Ümit Dölek, Büşra Göker, Tarık Baran, Burcu Selek, Tahsin Çakmak, Taner Koçak, Okan Karpuz, Sadık selek, Muammer Şener, isimlerinden oluştuğunu söyledi.

Merhum Alpaslan Türkeş'in hayatını anlatan sinevizyon gösterisinden sonra, Eski Diyanet görevlisi Yaşar Çeçen, okuduğu Kuranı Keri'mi Alpaslan Türkeş ve şehitlerimizin ruhuna hediye etti. Topluca yapılan duadan sonra misafirlere yemek ikram edildi.
Editör: İsveç Gündemi