İsveç, Avusturya ve Türkiye’den katılan sanatçılar 9 gün boyunca barış için heykel ve resim yapacaklar. “Her şey barış için” başlığını taşıyan çalıştay, film gösterimleri, müzik dinletileri ve çocuklarla birlikte “Çocuklar barış için boyuyor” atölye çalışması, Sibel Buğdaycı’nın etkileşimli söyleşisi “Barışa neden ihtiyacımız var?” ve “Barışa dair bir meditasyon” etkinlikleri ile sürecek.

Çalıştaya, Türkiye’den Zeliha Akçaoğlu, Timucin Çakaloz, Berat Çivici, Hasan Erdemir, Metin Erkan Kafkas, Necla Tosmur, İsveç’ten Gösta Gartinger, Anders Karlsson, Ingvar Jörpeland, Tony Reinholm , Martin Nordell, Lars-Erik Holm, Avusturyadan Siegfried Heim, Gonca Karapinar katılacaklar.

Çalıştayın destekçileri arasında yer alan ve dünyanın en eski sanat klübü olan, İsveç Sanatçılar Klübü (Konstnärs Klubben) ,1856’da, sanatçıların durumunu iyileştirmek için, iki ressam ve iki mimar tarafından Stokholm`de kurulmuş.

Bugün ressam, heykeltraş, mimar, sanat tarihçisi 450 üyesi olan klübe üye olmak oldukça zor. Yeni üyeleri, klübün üyeleri sanatçılar arasından oluşturulan 9 kişilik bir komisyon, yılda bir defa toplanarak belirliyor.

Editör: İsveç Gündemi