Eğitim bakanı Anna Ekström, düzenlediği basın toplantısında okulların şimdilik kapanmayacağını belirtti..

Anna Ekström, hükümetin okulları neden kapatmadığı ile ilgili bir çok soru geleceğini söyleyerek: "Bugün okulları kapatmamak için iyi argümanlar var. Halk sağlığı otoritesinin bize getirdiği bilgi iddiaları, okulların kapanmasının enfeksiyonun yayılmasını kolaylaştıracağı yönündedir."

Eğitim bakanı: Bununla birlikte, bir kararın neden alınmadığına dair birkaç argüman olduğuna inanıyoruz ifadeleri kullandı.

Danimarka ve Norveç'in okulları kapatmasının ancak İsveç'in bu kararı almamasının nedenleri soruldu. Okulların tatil edilmesi enfeksiyonu yayacaksa Danimarka, Norveç ve okulları kapatan ülkeler neden böyle bir karar alsın sorusu üzerine:

Ekström: "Sadece ülkeler arasında değil, bölgeler arasında da ilişkilerin farklı olduğu unutulmamalıdır. Benim asıl iddiam, sağlık hizmetlerinde ve genel sektörlerde önemli işleri olan annelerin ve babaların evde çocuklarına bakmaları ve enfeksiyon için işi zorlaştıracağı yönündedir" şeklinde cevap verdi.

İsveç Eğitim bakanı okulların kapanmayacağının altını net olarak çizdi.

Eğitim bakanının kısa basın toplantısı sona erdi: Özetle, hükümetin okullarla ilgili alacağı kararın çizgileri ortaya çıktı hükümet hala okulların kapanması konusunda karar vermiş değil.

Dolayısıyla hükümet okulları kapatmayacak ve Anna Ekström bu kararı Halk Sağlığı Kurumu'nun  öneri ve söylemlerine dayandırıyor.

Yetkililer, bakım çalışanlarının veya toplum temelli işlerde başkalarının evde olması gerektiğinin, enfeksiyonun yayılmasını önemli ölçüde azaltma işini yapacağını söylüyor.

Bakan asıl kararın hükümet ortak kararıyla yarın verileceğine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi