Başkent Stocholm'ün ABF binasında gerçekleşen seçime, İsveç'ye yaşayan İslam ülkeleri  vatandaşlarından 49 delege katıldı. Bünyesinde 49 dernek olan İsveç İslam Federasyonunun başkanlığına tek aday olarak katılan Türkiye asıllı Tahir Akan (45), delegelerin tümünün oyunu alarak üçüncü kez göreve geldi.

Yeniden başkan seçilmenin sorumluluğunu yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söyleyen Tahir Akan AA muhabirine yaptığı açıklamada, üçüncü dönemimde İsveç'te yaşayan 500 bine yakın Müslümanın sorunlarını çözüm noktasında elinden geleni yapacağını kaydetti.

Eski dönemde olduğu gibi hastane ve hapishanede yatan Müslümanlar için imamlar tahsis etmeye devam edeceklerini aktaran Akan, ''Özellikle hastane ve hapishanede yatan Müslümanların her türlü dini ihtiyaçları federasyonumuz tarafından karşılanıyor. Bundan sonra da karşılanmaya devam edecek. Geçen yıl İsveç'e 163 bin sığınmacı geldi. Bu sığınmacıların büyük çoğunluğu Müslüman olduğu için maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanması yönünde İsveç devletine büyük yardımımız oldu. Bu yardımlarımız devam edecek.'' diye konuştu.

İsveç devleti tarafından nikah kıyma yetkililerinin olduğunu sözlerine ekleyen Akan, ''İsveç'te Müslümanların imam nikahını kıyma yetkimiz var. Kıydığımız imam nikahı otomatik olarak İsveç devleti tarafından da resmi nikah olarak kabul ediliyor.'' diye konuştu.
Yeni dönemde farklı yeniliklere de imza atmayı düşündüklerini belirten Akan, İsveç’te bulunan Türkiye’nin Din Hizmetleri Müşavirliği ile de eskiden olduğu gibi ortak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konya Kulu ilçesinden İsveç'e 1992 yılında gelen Tahir Akan, 4 yıldır İsveç İslam Federasyonu başkanı olarak görev yapıyor.

Editör: İsveç Gündemi