Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, İsveç'in tanınan doğa fotoğrafçılarından Güneş, kuzey kutup dairesinde yer alan Laponya topraklarını görüntülemek için proje yürütecek. 
Kutup dairesinin 100 kilometre kuzeyindeki Gallivare kasabasına giden Güneş, proje kapsamında Avrupa'da yaban hayatının devam ettiği son nokta olarak tanımlanan bölgenin fotoğraflarını çekecek.

Bir yıl boyunca devam edecek çalışmada Güneş, çektiği fotoğrafları “@landof8seasons” adlı Instagram hesabından her cuma paylaşacak. Gelecek yılın sonbaharında ise çalışmalar bir kitap halinde yayımlanacak.

Laponya'daki doğal zenginliklerin büyüleyiciliği olduğunu belirten Güneş, bu doğayı dünyanın geri kalanıyla paylaşmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdiğini kaydetti.

Güneş, “Buradaki doğal manzara inanılmaz ve her şey daha büyük, daha etkileyici. Burada olmak hayata yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Umarım fotoğraflarım, bu bölgenin etkileyiciliğini aktarabilir” ifadelerini kullandı.

Serkan Güneş, 2006'da BBC ve Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından düzenlenen “Yılın Yaban Hayatı Fotoğrafçısı” yarışmasında “Eric Hosking” ödülünü alan ilk İsveçli fotoğrafçı oldu. Güneş, 2010'da ise İsveç Çevreyi Koruma Kurumu tarafından “Yılın Doğa Fotoğrafçısı” unvanına layık görüldü.
Editör: İsveç Gündemi