Eurovision Şarkı Yarışması'nı "Heroes" adlı şarkısıyla kazanan İsveç temsilcisi Mans Zelmerlöw, yarışmayı kazandıktan sonra İsveç bayrağını "havlu gibi kullanarak terini sildiği" gerekçesiyle eleştirildi.

Yarışmadan sonra Arnavutluk bayrağına saygısızlık yaptığı iddiasıyla ölüm tehditleri alan Mans Zelmerlöw'ün yarışmayı kazandıktan sonra boynunda ve yüzündeki teri İsveç bayrağına sildiği öne sürüldü.

Tepkilerin artması sonucu her iki bayrak olayı için yazılı açıklama yapan 27 yaşındaki şarkıcı, "yorgunluktan bir koltuğa uzandığını ve koltuğun altındaki Arnavutluk bayrağını görmediğini" belirterek Arnavutluk halkından özür diledi.

İsveç bayrağını terini silmek için havlu gibi kullandığı iddiasına da değinen Zelmerlöw, "Yarışmayı kazandıktan sonra çok heyecanlıydım. İsveç bayrağına terimi sildim mi hatırlamıyorum. Eğer terimi İsveç bayrağına silmişsem bunu farkında olmadan yapmışımdır. Bu hareketten dolayı da tüm İsveç halkından özür dilerim" ifadesini kullandı.

İsveçli şarkıcı Zelmerlöw, koltuğa uzanmış ve bacaklarının altına Arnavutluk bayrağını almış şekilde bir fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra fotoğrafın altına ölüm tehditleri yağmıştı. Arnavutluk basınının "skandal" olarak nitelediği olaydan Mans Zelmerlöw'e ağır eleştiriler yöneltilmişti.

Editör: İsveç Gündemi