Eğitimin aksatılmaması açısından küçük gruplar halinde olabileceği şekilde liselerin açılabileceğini belirten eğitim bakanı Anna Ekström şunları söyledi.

Eğitim Bakanı Anna Ekström, öğrencilerin final notlarını geçmeleri için gerekli adımları atabileceklerini söyleyerek: "Öğrencilerin uzun bir süre, belki de tüm bahar dönemi boyunca evden ayrıldıkları bir duruma hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle, daha az sayıda öğrenciye okula gelebilmeleri ve gerektiğinde bazı dersleri yapabilmeleri için özel çözümlere izin vermeye karar verdik" dedi.

Ancak bunun gerçekleşmesi için, Halk Sağlığı Kurumu değişikliği önleme perspektifinden onaylaması gerekiyor ifadeleri kullandı.

Eğitimlerin devam etmesine sıcak bakan Halk Sağlığı Kurumu, yetkili makam olarak onaylamayı hedefliyor ve resmi kararın Pazartesi günü verileceği belirtildi.

Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, "Risk faktörlerinin bir analizini yapmaya çalıştık ve sınırlı sayıda öğrenci grubunun örneğin belirli testler için okula dönmesine izin vermenin makul olduğunu düşünüyoruz" diyerek haftaya okulların açılabileceği yönünde konuştu.

Eğitim Bakanı Anna Ekström, öğretimin küçük gruplar halinde yapılması gerektiğini ve enfeksiyon önleme çalışmalarının her zaman öncelikli olduğunu vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi