İsveç'in başkenti Stockholm ve Malmö kentinde konu ile ilgi 5 konferans verdiklerini belirten Arslan, Akdeniz Üniversitesi Nefoloji Ögretim Üyesi Dr Feyza Bora ile İsveç'te yaşayan vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi. 

İlk olarak Türk İsveç Gençlik Federasyonunun(TUF) Stockholm'de bulunan merkez binasında vatandaşlarla biraraya geldiklerini kaydeden Arslan, ''Diyanet İşlerine bağlı Fittja Ulu Cami'si Derneği Yönetiminin katkılarıyla caminin konferans salonunda biraraya geldik. Daha sonra Türkiye'nin Stockholm Büyükelçisi Sayın Emre Yunt'un nezaretinde STK yöntecisi ve gençlerle Büyükelçiliğimizde biraraya geldik. Malmö'de iki verimli konferans verdik. Malmö'de ilk konferansımız Sayın Fahri Konsolusumuz Hakki Uludağ'ın organizasyonu ile Diyanet İşlerine bağlı camimizin konferans solununda gerçekleştirdik. Daha sonra  Malmö Balgöc Derneği'nin konferans salonunda vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Çok verimli bir çalışma oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu. 

- Gurbetçi gençler için büyük fırsat

Yurt dışında yaşayan gurbetçi gençler için büyük bir fırsat olduğunu aktaran Arslan, ''Çocuklarımızdan bu sene liseyi bitirenler ya da bitirecek olanlar Akdeniz Üniversitesi internet sayfasına girerek 16 Nisan'a kadar başvuru yapabilecekler. Bu başvuruda istenen belgeler internet sayfasında konulmuş olup, başvuru çok rahatlıkla yapabilecekler.'' dedi.

Sadece Türk vatandaşları için bu durumun geçerli olmadığını kaydeden Arslan, Türk vatandaşı olmayanların da Akdeniz Üniversitesinde yüksek öğretim görebileceklerini sözlerine ekledi.

Arslan, ''Türk vatandaşı olmayan ve liseyi bitiren herkes için sınava başvuru imkanı var. Öte yandan, 15 milyon turistin tatil yaptığı Antalya'da gurbetçi gençlerimiz gelsin eğitim alsın. 'Biz istiyoruz ve diliyoruz ki liseyi bitiren gençlerin Türkiye ile bağları kopmasın, Türkiye'de güzel bir üniversite bitirsin.'' ifadelerini kullandı.

12 Mayıs 2018 tarihinde yapılacak AKDENİZ YÖS-2018 için başvurular 16 Nisan 2018 tarihine kadar, 'akus.akdeniz.edu.tr' adresi üzerinden online yapılabilecek.













Editör: İsveç Gündemi