Yurtdışı Akraba Toplulukları (YTP) resmi internet sayfasından konuyla ilgili bir bildiri yayımlandı. İlgilenenler için bildiri ve başvuru şartları aşağıda:

Yurtdışından 450 gencin yaz döneminde Türkiye’ye gelme fırsatı bulacağı Gençlik Kampları için başvurular 3 Haziran tarihinde başlıyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen Gençlik Kamplarına bu yıl hayata geçirilen proje ile yurtdışında yaşayan g
enç Türk vatandaşları da katılabilecek. Dışişleri Bakanlığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) için kontenjan açan Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtdışından 450 genci kamplara dahil edecek.

Seyahat masraflarının bir bölümü YTB’den


Konaklama ve yemek ücretlerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanacak olan gençlerin, seyahat masraflarının bir kısmı ise YTB tarafından kampın bitiş tarihinde katkı payı olarak ödenecek. Antalya, Bolu, Kırşehir ve Trabzon’da misafir edilecek gençler önceden belirlenmiş kamplara ve dönemlere başvurabilecekler. 

Son başvuru 24 Haziran


Kamplar, 9-15 Temmuz, 17-23 Temmuz, 25-31 Temmuz, 02-08 Ağustos, 10-16 Ağustos, 18-24 Ağustos ve 26 Ağustos-01 Eylül tarihleri arasında birer hafta olarak gerçekleştirilecek. 16-17 ve 18-22 yaş aralığındaki gençlerin katılabileceği kamplar, kızlar ve erkekler için farklı dönemlerde icra edilecek. 03 Haziran 2016 tarihinde başvuruları başlayan kamplar için son başvuru günü 24 Haziran 2016 günü bitecek. Gençler, kamplarla ilgili ayrıntılı bilgiyehttp://genclikkamplari.gsb.gov.tr adresinden ulaşabilecekler.


Sonuçlar Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 
http://genclikkamplari.gsb.gov.tr, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınınwww.ytb.gov.tr/genclikkamplari ve Dışişleri Bakanlığınınhttp://memleketim.gov.tr adresli web sayfalarında ilan edilecek.
Başvuru için: basvuru.ytb.gov.tr
Editör: İsveç Gündemi