Yoğun yağış nedeniyle Ulu Cami'nin konferans salonunda yapılan pikniğe, İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Lideri Peter Weiderug, AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Türkiye'nin İsveç Büyükelçiliği Basın Müşaviri Arif Gülen, UETD İsveç Başkanı Özer Eken, UETD İsveç Kadınlar Kolları Başkanı Asuman Ünver, İsveç Azarbeycan Federasyon Başkanı Seddar Sevigen  Botkyrka Başpiskoposu Eva Brunne,  Ortodoks Kilisesi Sekreteri Mikael Stjenberg, Södertörn Üniversitesi öğretim görevlisi Jenny Berglund, Nacka İslam Federasyon Başkanı Afzal Noqvi, İsveç Budist Stockholm Cemaat Temsilcisi Samproa ve gurbetçi Türk vatandaşları katıldı. 

Programda bir konuşma yapan İsveç Dindar Sosyal Demokratlar Lideri Peter Weiderug, İsveç'te Müslümanları en iyi anlayan partilerin Sosyal Demokrat Parti ile Yeşiller Partisi olduğunu belirterek, her iki partinin de bütün dinleri dinleyerek sıkıntılarına çözüm ürettiğini söyledi.  

"Seçim çalışması için geldiği Stockholm'de böyle anlamlı bir pikniğe katılmaktan çok memnun kaldığını" belirten AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel de, İsveç'te İslamofobi ile kararlı bir mücadele edildiğine salonda ki konukların konuşmalarından hissettiğini söyledi. Yüksel, faklı inançtan insanların birbirine  saygı çerçevesinde yaklaşmasının barışa büyük katkı sağlayacağının da altını çizdi.

Piknik programını organize eden  İsveç İslam Federasyonu Başkanı Tahir Akan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklılıklara rağmen beraber yaşama ve işbirliği yapabilme duygusunu geliştirmek için böyle bir piknik yapma gereği duyduklarını söyledi.

Akan son olarak "Hem aynı dinden kaynaklanan grupların kendi aralarında, hem de farklı dinlere mensup insanların inanç ve düşüncelerini birbirlerine zorla kabul ettirme yoluna gitmeden, birbirlerine sıcak ve hoşgörü ile bakabilmesi, ortak meseleler etrafında konuşabilmesi, tartışabilmesi ve işbirliği yapabilmesi için bu tür organizasyonları sık sık yapacağız" dedi.
Editör: İsveç Gündemi