Manavgat’ın Titeyengöl mevkiinde bulunan bir otelde, Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Esnaf Odası desteğiyle düzenlenen yarışmaya ilçede yaşayan yerleşik yabancılar büyük ilgi gösterdi. Yarışmada kaymakam Mustafa Yiğit, belediye başkanı Şükrü Sözen, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, AÜ Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert, Manavgat Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Salim Aksoy jüri üyesi olarak yer aldı.Yarışma öncesinde yabancılar tarafından oluşturulan ekipleri tarafından halkoyunları, semazen gösterisi ve sahne şovları gerçekleştirildi. 
8 yerleşik yabancının yer yarışmada katılımcılar, önce kahve çekirdeklerini el değirmenlerinde öğüttü, daha sonra kendileri için hazırlanan ocaklarda Türk kahvesi pişirerek jüri üyelerinin beğenisine sundu. Yarışmanın sonunda İsveç uyruklu Malin Larsson birinci, Rus uyruklu Valentina Oruç ikinci ve Ayşe Demirbaş üçüncü oldu


MAYDER Başkanı Ezgi Bahçealtı, bu sene 3’ncüsünü düzenledikleri ‘Kırk yılın hatırına yarışsana’ adlı yarışmaya üyelerinin büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Bu sene özellikle halkoyunları grubu kurduk, semazen gösterileri yaptık. Üyelerimiz Türk kültürüne çok meraklılar, öğrenmek istiyorlar. Bununla birlikte Türk kahvesini de renklendirmek istedik” dedi. Bahçealtı, bu yarışmayı yapmaya başladıkları 3 yıl önceki hedeflerine ulaştıklarını söyledi.


Yarışmanın birincisi İsveçli Malin Larsson’da, Side’ye 15 yıl önce geldiğini belirterek, “Benim tercihim neskafedir. Türk kahvesi çok fantastik ve yapımı oldukça zor. Özellikle köpüğünü ayarlamak çok zor. Kazandığım için mutluyum” dedi.
Yarışmada dereceye girenlere kaymakam Mustafa Yiğit, belediye başkanı Şükrü Sözen, ve MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Mayder Başkanı Ezgi Bahçealtı; ''İlklerin yarismasina ilkler yakışırdı, Yabancı kadınlardan oluşturduğumuz Semazen ekibimiz ve halk oyunları grubumuzla yeni ilkleri sizlerle birlikte tamamladık. Öncelikle Sevgili jüri üyemiz Kaymakamımız Dr. Mustafa YİĞİT, ve Manavgat MYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Sert ana sponsorlarımız Manavgat Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası, Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve onların arkamızda,yanımızda yeri geldiğinde önümüzde duran, asil, yürekli başkanları Şükrü Sözen Ahmet Boztaş Salim Aksoy, her an yanımızda olan Kültür Müdürümüz Halis Akkaya ya reklam işlerimizi istediğimiz şekilde sorunsuz yapan Gök Rklm Ltdşti Önem GökPort River Hotel & Spa çalışanları ve mekanı bize veren Yakup abimize, Mokka Cafe sahibi Duran Kara ya, basın mensubu arkadaşlarımıza, gelen misafirlerimize ve en çokta bu gece için gece gündüz çalışan Mayder kadınlarımıza teşekkürü borç biliriz.'' dedi.

Haber: Mithat Abakan

Editör: İsveç Gündemi