En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını ise ‘Gizli Dünya’ (Room) filmindeki performansıyla Brie Larson aldı. Larson mavi elbisesiyle gecede göz kamaştırdı.

Geçtiğimiz yıl ‘Birdman’ filmiyle Oscar ödülünü kazanan Alejandro G Inarritu bu sene de ‘Diriliş’ (The Revenant) filmiyle bu ödülün sahibi oldu. En İyi Sinematografi ödülünü de yine Diriliş filmiyle Emmanuel Lubezski kazandı.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülünü ise ‘Danimarkalı Kız’ (The Danish Girl) filmindeki rolüyle Alicia Vikander kazandı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülüne de ‘Casuslar Köprüsü’ (The Bridge of Spies) filmindeki performansıyla Mark Rylance layık görüldü.

Spotlight

Spotlight filmi Katolik Kilisesi’nin örtbas etmeye çalıştığı çocuklara yönelik cinsel taciz skandalını ortaya çıkaran “The Boston Globe“daki bir grup gazetecinin hikayesini konu alıyor. Film En İyi Senaryo dalında da Oscar ödülünün sahibi oldu.

Vatikan’ı sarsan pedofili skandalından esinlenen film araştırmacı gazetecilik için adeta bir ders niteliği taşıyor. McCarthy imzalı filmin başrollerinde Mark Ruffalo, Rachel McAdams ve Michael Keaton gibi yıldızlar oynuyor.

En İyi Film kategorisinde ‘Casuslar Köprüsü’ (Bridge of Spies), ‘Spotlight’, ‘Diriliş’ (The Revenant), ‘Marslı’ (The Martian), ‘Büyük Açık’ (The Big Short), ‘Gizli Dünya’ (Room), ‘Mad Max: Öfkeli Yollar’ (Mad Max: Fury Road) ve Brooklyn filmleri yarıştı.

Mad Max: Öfkeli Yollar (Mad Max: Fury Road)

Mad Max: Öfkeli Yollar altı dalda Oscar ödülünü kazanarak geceye damgasını vuran yapımlar arasındaydı.

Film En İyi Kurgu, En İyi Yapım Tasarımı, En İyi Ses Kurgusu, En İyi Ses Miksajı, En İyi Kostüm ile En İyi Saç ve Makyaj kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Editör: İsveç Gündemi