Sergi Sanatçı Seçil Yaylalı ve Kürotör Zeynap Okyay organizatörlüğünde geçen perşembe günü yapılan açılışa çok sayıda sanat sever İsveçli de katıldı.

Kovid-19'en önce Detroit Stockholm ile görüşmeye başladıklarını söyleyen sanatçı Seçil Yaylalı,''Ditroit Stockholm ile görüşmeye başladığınızda Kovid-19 pandemisi vardı. Pandemi süreci en çok bize Eminönü'ndeki oyuncakçı dükkanlarını hatırlattı. Burada oyuncaklarda sürekli hareket halinde. Bir birleri ile iletişime geçemeden kendi duvarlarına çakmaktaydılar. Bu aynı hissi sergi mekanına taşımak istedim. ''dedi.

Diğer oda da ise ikinci bir sergilerinin bulunduğunu kaydeden Yaylalı, ''Buradan yola çıkarak ta başka bir projeye ortaya çıktı. Buradaki profil ne kadar oyuna açıksa, diğer oda da sanatçıların üretim süreçlerinin kendilerine zaman zaman söyledikleri, 'Çok ağır, çok yıpratıcı' cümleleri toplamaya çalıştım. Uluslararası bir çok sanatçıdan zorluk sürecindeyken hissettikleri cümlelerin ne olduğunu sordum. Onların bana aktardığı cümleleri kağıtların üzerine yerleştirdim. Bu aynı zamanda bana kullandığımız en yakın mıhları çivileri hatırlattı. Yıllardır biriktirmekte olduğum bu el yapımı mıhlar ve çiviler, bu kağıtların tamamlayıcı ögeleri olarak kağıtların üzerine bastım. Her çivinin büyük kütüklere girdiğinde kendi aldığı şekiller var. Bu çiviler ancak çakılı olduğu kütükler yandıktan sonra ortaya çıkıyor. Hiçbir şekilde boya kullanılmadan yapılan kağıt işleri sadece arkadan ve üstten baskı işlemi kullanıldı.''şeklinde konuştu. 

 Kürotör Zeynap Okyay'da serginin 26 Ekim Çarşamba gününe kadar da ziyaretçilere açık kalacağını vurguladı. 

Editör: İsveç Gündemi