Ekström, ciddi duruma rağmen, öğrencilerin bir araya gelerek virüsü yaymaya çalışacaklarını söylemeleri endişe verici olduğuna dikkat çekerek bunu isteyen lise öğrencileri hakkında bilgi gelecektir ifadeleri kullandı.

Eğitim Bakanı Anna Ekström "Şimdi gerçekten kaos zamanı değil, şimdi sorumluluk alma zamanı" diyerek bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Helsingborg'daki lise öğrencileri mezuniyet kutlamak ve "ortalığı karıştırmak" için sosyal medya aracılığıyla talepler yayınyorlar. Bu, öğrenci kutlamalarının Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine göre büyük ölçüde iptal edilmesine rağmen yapılıyor.

Helsingborg'daki lise öğrencileri sosyal medyada mesaj yayınlayarak, kutlama için bir araya geleceklerini, kaos yaratarak virüsü yayacaklarını söylüyorlar.

Eğitim Bakanı Anna Ekström, öğrencilerin sosyal medyada dolaştırdıkları mesajla ilgili.

"Öğrencilerin özlem duydukları kutlamalarını yapamaması utanç verici, bu yıl farklı olacak. Ancak bu korona krizini birlikte çözmeliyiz. O zaman herkesin sorumluluk alması gerekir" dedi.

"Çoğu öğrencinin sorumluluklarını almak istediğine inanıyorum. Bu hastalığın yaşam ve ölüm meselesi olduğunu düşünüyorlar."

Helsingborg'da öğrenciler tarafından planlanan kutlamanın sorumluluğu nerede?

"Olanların sorumluluğu okul, müdür veya belediyeye aittir. Eğer partileri okuldan uzakta planlayacaksanız, sorumluluk kısmen partileri organize edenlerde değil, aynı zamanda katılan öğrencilere de aittir. Öğrenciyi aldığınızda 18 yaşında ve bir yetişkinseniz, o zaman güvenli bir şekilde parti yapma sorumluluğunu almalısınız" ifadeleri kullandı.

Sonunda, en önemli şey, lise öğrencilerinin derecelerini almaları ve gerçekten kutlamak için bir dereceye sahip olmalarıdır.

Anna Ekström, "Öğrencilerin ne fedakârlık yaptığını biliyorum ve bunun için çok teşekkürler. Birkaç kişi bu sorumluluğu almak yerine kaosa neden oluyorsa, buna daha da üzülüyorum" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi