İsveç Uygur Maarip Derneği, Hollanda Avrupa Doğu Türkistan Maairp Derneği ve Finlandiya Uygur Kültür Derneği'nin katılımyla 3 gün yapılan çalıştayda 36 öğrenci 20 kişilik uzman ekip yer aldı.
İsveç Uygur Maarip Derneği  Başkanı Ahmed Tursun yaptığı açıklamada, Çalıştayda, eğitim, kariyer, istihdam ve girişimcilik, insani değerler, sivil toplum faaliyetleri ve sosyal hayat konuları ele alındığını söyledi. Tursun, 3 gün süren çalıştayda, İsveç Hollanda, Finlandiya'dan  farklı alanlarda uzman ve öğrenci katılımcılar yer aldığını kaydetti.

Gençlere önemli tavsiyelerde bulunulduğunu ifade eden Tursun “ gençlerin  tarihlerine, değerlerine ve Doğu Türkistan'ı Çin zulmüne karşı  ayakta tutan medeniyetine, kültür birikimine güvenilmesi gerektiğine dikkat çekildiğini vurguladı. Gençlerin  ana dillerini iyi öğrenmeleri gerektiğinine de vurgu yaptıklarını belirten Tursun,'' kimliğinizi kaybetmeden yaşadığınız ülkenin dilini iyi öğrenin ve en güzel yerlerde rol modeller olun”.şeklinde tavsiyelerde bulunduklarını söyledi. 

Hollanda Avrupa Doğu Türkistan Maairp Derneği Başkanı İsa, Finlandiya Uygur Kültür Derneği'nden Dr. Muhammed Ali, İsveç'ten ise Bahtin Nisa, Abdullah Türkyar ve P1 radyosu muhabiri Nebican Ala'da çalıştayda birer konuşma yaptı. 








Editör: İsveç Gündemi